Alcoolul si volanul

Nu trece o zi fara sa apara cate o stire cu o persoana ce a murit din cauza ca s-a urcat baut la volan. Asa stau eu si ma intreb de ce unii oameni sunt atat de iresponsabili incat se urca in masina bauti si in plus majoritatea iau si pasageri langa ei.

E adevarat si ca momentul in care treci intr-o stare de euforie e foarte greu sa mai apelezi la ratiune pentru ca totul in mintea ta e in ceata. Acea stare iti amplifica intr-un anume fel adrenalina si iti doresti sa faci ceva mai “cu viata”, cum ar fi sa conduci o masina. Multe accidente se intampla din pricina faptului ca soferul a vrut senzatii extreme si i-a amortit piciorul in acceleratie.

Cand te urci beat iti asumi practic tot ce se poate intampla mai departe fara a avea nici macar un regret. La toate astea se mai adauga si apasarea cum ca la un moment dat un echipaj de politie te poate prinde si te faci de cacao. Practic totul se insumeaza la asta si la cat de paranoic devi in acele momente. Stresul ii face pe multi sa clacheze la un moment dat, iar intr-o clipita sa isi piarda controlul. Nu e doar vorba ca iti pierzi reflexele, dar nu mai poti “vedea” in timp real, ajungi, mai ales la viteze mari, sa nu iti dai seama de anumite lucruri din jurul tau.

In orice caz, personajele care isi urca rudele in masina cu ei beti cripta n-au nici o scuza.

Eu am o vorba care vine cam asa: “Daca stiu ca m-am rasturnat cu masina macar sa stiu ca am facut-o singur si ca n-am omorat pe nimeni”.

Pana la urma cea mai grea povara nu e sa ramai in scaun cu rotile sau mai stiu eu ce, ci sa stii ca tu ai sfarsit viata unora ce nu aveau nici o vina.

Tags:

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *