Avantajele si dezavantajele semnului de incepator

Inca de cand mi-am luat permisul am fost baiat docil si am asezat lamaile in geam in mod corespunzator. Dreapta jos – parbriz si stanga jos – luneta. Pe parcursul acestor luni care au trecut m-am simtit intr-un fel stanjenit de ele, insa am impresia ca m-au si ajutat in unele momente.

Ce avantaje ar fi daca le le pui:

 1. Lumea, mai ales cei din spate vor sti ca esti prostalau in de-ale sofatului, iar de exemplu cand iti moare motorul sau mai stiu eu ce stau linistiti si nu te claxoneaza.
 2. Un lucru foarte important pe care l-am observat e ca majoritatea nu se “infig” in curul tau. Stau cuminti la distanta.
 3. Te mai lasa sa intri in coloana daca te-ai trezit ca esti pe o banda de stanga si vrei sa mergi inainte, dar rar.

Ca dezavantaje pot enumera asa:

 1. Taranii de taximetristi intotdeauna asteapta sa pescuiasca un incepator. De exemplu eu patit asa. Eram intr-o intersectie fara semaforizare, doar pe semne. El avea prioritate de dreapta si imi facea semn sa ma duc. Am inaintat si s-a bagat ca prostu.
 2. Sunt oameni care pur si simplu cand vad scoala sau semnul galben pe luneta fac pe Johnny bravo sa-i demonstreze proastei din dreapta ce depasiri fac ei.
 3. Majoritatea se baga in fata ta si iti taie calea dupa cum ii apuca, daca ii claxonezi tot ei gesticuleaza.
 4. Te trateaza parca ai fi ceva extraterestu in de-ale condusului. Uita ca si ei le-au purtat(sau nu).

Acum poate ar fi mai multe dezavantaje, dar acelea parca nu sunt asa importante precum lucrurile bune. Plus ca la un accident te ia politia la rost pe bani daca nu le ai puse.

Pe langa asta e mai ok sa nu stau cu morcovul in cur cand in spatele meu e o masina de politie si eu n-am alea pe geam :)) Parca e o grija in plus care nu-si are rostul.

Latest Comments

 1. Yamasha December 16, 2013
  • vlad December 16, 2013
 2. Gorby December 20, 2013

Leave a Reply