Baietii de la Anonymous Romania au fost saltati

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au destructurat o gruparea infracţională cunoscută sub denumirea Anonymous România, constituită din 14 persoane. DIICOT a efectuat 12 percheziţii domiciliare în municipiile Bucureşti, Iaşi, Alba Iulia, Piatra Neamţ, Cluj Napoca, Drobeta Turnu Severin, Arad, Craiova, Reşiţa şi Târgu Mureş.

“Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au destructurat o grupare infracţională, constituită din 14 persoane, cunoscută sub denumirea Anonymous România, sens în care au efectuat 12 percheziţii domiciliare în municipiile Bucureşti, Iaşi, Alba Iulia, Piatra Neamţ, Cluj Napoca, Drobeta Turnu Severin, Arad, Craiova, Reşiţa şi Târgu Mureş”, informează DIICOT, într-un comunicat.

Liderul grupării a fost identificat ca fiind Gabriel Bălăneasa, 24 de ani, din municipiul Piatra Neamţ, cunoscut în mediul virtual cu nickname-urile „lulzcart, anonsboat, anonsweb, cartman”.

Acesta, împreună cu Fábián Gábor şi Picoş Mihai Emil a constituit o grupare, la care au aderat şi alte persoane, implicată în derularea agresiunilor de terorism cibernetic sub numele Anonymous România.

Anonymous România a desfăşurat o vastă activitate infracţională specifică, de criminalitate informatică, ce a constat în accesarea ilegală a sistemelor informatice, sustragerea de date confidenţiale sau nedestinate publicităţii, precum şi publicarea în mediul on-line a datelor exfiltrate.

Bazele de date confidenţiale/clasificate vizate erau de predilecţie administrate de instituţii şi persoane juridice publice, atât din România cât şi din străinătate.

Din punct de vedere tehnic şi al modalităţii concrete de operare, atacurile informatice lansate asupra serverelor şi paginilor web ţintă, erau de tip SQL Injection, prin folosirea unor diferite aplicaţii informatice, respectiv Havij, SQL Map etc. În majoritatea cazurilor, după compromiterea şi obţinerea accesului neautorizat la site-urile vizate, membrii grupării aduceau modificări datelor informatice, executând atacuri de tip „Deface”, constând în introducerea unei pagini web în locul paginii principale a site-ului, modificare care consta în general în postarea anumitor mesaje, link-uri şi imagini prin care se revendica atacul şi se promova gruparea de hackeri Anonymous România.

Atacurile erau lansate în scopul obţinerii de date informatice, date care erau după caz copiate/transferate fără drept şi publicate ulterior în mediul virtual pe diverse site-uri, ca dovadă a activităţii de hacking.

Membrii grupării au procedat astfel la lansarea de atacuri informatice asupra unui număr de 29 de site-uri, pătrunderea neautorizată în respectivele infrastructuri informaţionale realizându-se prin încălcarea măsurilor de securitate implementate la nivelul serverelor care găzduiau site-urile web ţintă.

Activitatea infracţională a dus la compromiterea totală sau parţială a paginilor şi domeniilor de internet vizate, generând costuri semnificative în vederea recuperării datelor şi implementării de noi măsuri de securitate .

La sediul DIICOT vor fi aduse în vederea audierii 12 persoane, faţă de care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de acces fără drept la sisteme informatice, în scopul obţinerii de date informatice prin încălcarea măsurilor de securitate, modificare fără drept de date informatice şi transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic

In conditiile in care niste idioti de conducatori au semnat ca oile acordul initial cu ACTA, in care pe langa ACTA suntem de ani intregi monitorizati mult mai puternic de serviciile secrete iar mai nou prevederile UE spun sa fim monitorizati mai bine (germania a refuzat si plateste amenda) iar tot noi ca cetateni platim (costul echipamentelor si serviciului de monitorizare o sa vina pe factura de internet) dar tot noi suntem pusi cu botul pe labe si redusi la tacere, tinuti in ignoranta, amendati si aruncati in puscarii, ajunsi bataia de joc a unor grupuri de interese, intotdeauna se va gasi cineva care sa se ridice impotriva acestui sistem sclavagist si corupt.
Baietii aia care au fost prinsi sunt doar varful, niste pioni care s-au sacrificat pentru ca sa scape cei cu adevarat importanti.

Sau autoritatile i-au declarat ca facand parte din gruparea Anonymous pentru a incerca o destabilizare a gruparii, cei arestati fiind doar niste “script-kiddies”, tentative de hackeri ce se plictiseau.Au accesat din greseala ceva ce le-a fost oferit pe tava cum se intampla de obicei si au cazut ei de prosti.Oricum peste cateva luni dupa ce se vor mai linisti apele toti vor pleca acasa si cazul se inchide.

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *