Bursa de domenii web din România, mai există ceva bun?

internet

În ultimul timp văd că pe toate site-urile/forumurile pe unde activam stagnează orice vânzare ori cumpărare de domenii sau site-uri web.

Stau şi îmi pun întrebarea, oamenii nu mai sunt interesaţi de lucrurile astea sau ce se întâmplă?

Problema în sine pe care am observat-o este că unii exagerează cu nesimţire cu preţurile pe unele domenii. Pun mâna pe un nume, au impresia că valorează o avere şi îl propulsează în piaţa de domenii web. Analizează puţin ofertele şi văd că majoritatea se învârt pe la 500euro, pac, şi ei îl pun tot cu atât, sau mai mult. Ce nu ştiu ei este că unele domenii văzute de ei au o vechime, au un trafic.. bl, da, pa.. nu vin chiar chele. Astfel ei creează un precedent, iar ceilalţi vor trebui să ridice ştacheta şi tot aşa. În momentul în care va veni cineva ce îşi va prezenta calumea oferta, structurată, bibilită, la preţul corect, toţi aceşti şacali de care vă povesteam mai sus îl vor mânca de viu pentru că le strică piaţa. De aceea uneori vânzările bune nu se prea mai fac oriunde.

Eu foloseam câteva forumuri precum: arenaweb, clubptc, softpedia pentru a cumpăra sau a vinde ceva. Arenaweb e în paragină, în ptc categoria de vânzări e moartă, iar softpedia a scos de tot acel subforum. Mai dau un ochi uneori pe seopedia unde din când în când se mai postează câte o ofertă complexă ce merită să fie studiată.

Sunt 2 platforme mai vechi de care ştiu eu din România ce sunt concepute doar pentru astfel de vânzări, şi anume: bursadedeomenii şi selldomain. Pe prima parcă se mai mişcă ceva, oamenii pun ce au la bătaie, se mai încep câteva licitaţii o data, de doi ori pe săptămână. Unele sunt ofertate la băşcău, unele domenii sunt apreciate de vânzător peste măsură. Dacă e să vorbim despre selldomain, acolo bate vântul de ceva timp şi nimeni nu face nimic să schimbe situaţia. Cu toate că după părerea mea pe ambele site-uri s-ar putea dezvolta comunităţi în care oamenii să poată să îşi prezinte ofertele, doar să existe câteva persoane ce să selecteze doar ce e calitativ. Să modereze.

Unde sunt domeniile web cu adevărat bune?

Prin iunie făceam ceva căutări după câteva combinaţii de nume de domenii, iar când în sfârşit dădeam de unul cât de cât bun îmi afişa că e înregistrat, prin ROTLD, perioada 1998-1999-2000. Nu e absolut nici un conţinut pe ele, doar sunt ţinute de o anumită masă de oameni. Pe viaţă cică. Iar cine a pus mâna pe ele o duce bine momentan, sau o va duce. Noi primim doar firimituri.

Totuşi, mai există ceva locuri unde se vând/cumpără domenii bune?

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *