Call Of Duty: Infinite Warfare vs Battlefield 1, lupta YouTube-ului

Cea mai mare presiune care poate fi pusă pe umerii unui dezvoltator de jocuri este, după părerea mea, cea venită din partea fanilor. În momentul în care un joc creează o serie ce atrage public din ce în ce mai mult ascensiunea devine tot mai lentă din cauza faptului că se produce un fel de deja-vu în mintea jucătorilor, iar riscul ca la un moment dat toată seria să fie umbrită de un eşec devine tot mai mare.

Aşa se întâmpla şi în cazul jocului Call Of Duty Infinite Warfare. Cei de la Activision au venit anul acesta cu un trailer ce nu se prea mulează pe aşteptările fanilor. Plin de nave spaţiale, creaturi cu 9 picioare ce răsar cine ştie de unde şi cu oameni parcă veniţi direct de pe platourile de filmare a Star Wars, acest trailer devine din câte se pare cel mai dezagreabil video din istoria Youtube.

În acelaşi timp anul acesta se va lansa şi Battlefield 1, joc ce face parte din seria ce face competiţie COD-ului. Cu un trailer ce are are nevoie de doar un minut pentru , cu 2 mai puţin decât ce prezintă Activision, practic EA se duce direct în rădăcinile Call Of Duty-ului, în perioada Războaielor Mondiale. Cu o acţiune ce se petrece mai mult pe pământ, prin tranşee, cu lopeţi şi baionete, fără creaturi supranaturale şi cu un front de luptă parcă desprins din poveştile profului de istorie din liceu, Battlefield se întoarce în timp pentru a distruge viitorul Call Of Duty-ului, iar cu fiecare like primit reuşeşte să îngroape competiţia.

De ce fanii COD nu iau apărarea seriei

Deoarece dezvoltatorii realizează jocuri spaţiale pentru marţieni, nu pentru oameni, pentru cei ce cumpără acel joc. Fanii nu pot prezenta argumente pro în faţa celorlalte grupuri ce denigrează trailer-ul deoarece nu există chestii bune acolo, şi oricum s-a ajuns în stadiul în care se doreşte doar capul dezvoltatorului. Nu mai există cale de întoarcere.

Fanii înrăiţi ce momentan stau ascunşi aşteaptă următorul pas al celor de la Activision cu privire la toată mascarada asta. Nu poate fi decât ceva mind-blowing ce le va întoarce meciul în favoarea lor, sau ceva absurd ce o să le adâncească situaţia. Mingea e la ei în curte. Ce vor face cu ea rămâne să vedem.

Există 2 mari grupuri de ‘judecători’ pe YouTube

La fiecare chestie ce iese nouă şi devine virală în jurul ei apar tot felul de neconcordanţe între consumatorii de conţinut care se împart astfel:

  1. Cei ce îşi exprima o părere susţinută cu privire la acel conţinut şi dau like ori dislike justificat.
  2. Cei ce fac o poveste din acel video şi o duc pe cu totul şi cu totul alt macaz. Se aplică şi pentru Infinite Warfare. Există o masă de oameni ce doreşte aprig să se ajungă la cât mai multe dislike-uri dintr-o dorinţă impusă de altcineva sau din simplu amuzament.

YouTube şi-a educat comunitatea în aşa mod încât să se transforme într-o curte de judecată care taie şi spânzură orice produs ce dă semne de slăbiciune. Te propulsează destul de uşor, însă şi căderea ţi-o face astfel încât să te îngroape de tot în dizgraţie.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *