Caracteristic zilelor noastre

Caracteristic vremurilor noastre este obsesia informatiei de oriunde ar fi ea. Si de aici rezulta multe consecinte. Progresul extraordinar de rapid din punct de vedere al tehnologiei face ca si omul urma sa “evolueze” in sensul in care trebuie sa se adapteze cerintelor. Cerinte din ce in ce mai mari, capitalism extrem care taie si spanzura, multa ura in suflet, ateism sau orice alta lipsa a oricarei credinte, valori la pamant si o fuga nebuna pentru asigurarea unei supravietuiri intr-un mediu  pe care il vedem ca fiind potrivnic.

Pentru ca nu poti numi un mediu optim o planeta care sufera si se chinuie de ceea ce noi numim generic “progres” sau secolul XXI. Avem blocuri, avem chinezoi care se multiplica mai rau ca la xerox, industrie, corporatii, exploatare, sclavie moderna si nimic in suflet. Nu mai exista notiunea de suflet. Esti tampit, pentru ca stiintific e pshihologie. Nu mai exista Dumnezeu sau oricare alta forta naturala ci traim de izbeliste, plutim intr-un timp vag, fara rost si fara directie. Multi oameni refuza sa mai creada in Divinitate din simplul motiv ca la prima rugaminte a lor au avut impresia ca nu i-a bagat nimeni in seama. Din pricina acelui moment de rascruce in care practic ne este verificata intr-un anume fel credinta noi ne dam batuti si renuntam.

O alta caracteristica a acestei epocii este efectul de turma practicat de oameni care inca nu si-au gasit, ori nu vor avea niciodata o idee proprie despre viata sau despre cum ar trebui sa se comporte in societate. Cei care nu s-au descoperit inca se lasa foarte usor influentati de restul populatiei care fie sunt bogatii fie sunt oamenii simpli care fac ceva diferit fata de ceilalti. Acestia din urma sunt vazuti ca niste rebeli care trebuie eliminati pentru a nu le deschide mintea oilor. Pentru ca cei din urma sunt carne buna pentru marile companii care urmaresc astfel de personaje pentru a creea un efect de masa.

Nimeni nu mai crede in nici un sistem. S-a generalizat o paranoie fata de cei care aplica legile din cauza unora care si-au facut de cap la nivel inalt, iar acum toti sunt considerati la fel. Situatia se schimba insa in sistemul medical unde nu se mai tine cont de nimic. Acei oameni care sunt numiti doctori printr-o diploma probabil platita nu au pic de caracter si nu e vorba ca nu tin cont de reguli ci ca nu tin cont de regulile morale. Pacat pentru ca printre ei exista si medici buni care din nefericire aleg sa plece din aceasta mocirla.

Popii in ultima vreme isi vad slujba ca si un mod usor si simplu de a te imbogati de pe urma enoriasilor care dupa spuneam mai sus nu si-au gasit scopul. Cel mai simplu de manipulat sunt batranii si in general cei care isi pun prea multa nadejde in religie decat in fortele lor proprii. De obicei sunt oameni saraci care se agata de orice speranta ca viata lor ar putea fi mai buna.

Parintii de altfel sunt in majoritatea cazurilor inapoiati care nu si-ar lasa odrasla sa faca asa cum crede el ca e bine nici in ruptul capului. Tot mai multi isi tin copii in lesa ca pe ultimele potai vai Doamne ajunge golan, betiv. Ei prin faptul ca le interzic lucruri nu fac altceva decat sa ii intoarca impotriva lor chiar daca acest lucru pe moment nu se vede, candva ele se vor intoarce prin cine stie ce manifestari. Asa daca l-ar lasa pe copil sa-si ia viata in maini ar intelege ce e bine si ce e rau din propria experienta, nu din gura parintelui. Si ar avea o idee personala despre ce inseamna viata.

De aia nu mai face nici lumea copii in unele tari. Ca… daca nu-i directie… greutati sunt, foarte multe. Poate mai putine ca acum 200-300 ani, dar macar atunci cred ca aveai sange-n instalatie sa le depasesti. Pentru ca aveai un scop, un vis, nu conta ca era vai mama lui. Acum stai ca boul si te uiti pe 9gag, la CanCan sau mai stiu eu ce si mananci chipsuri si shaorma.  Trebuie sa se intample o revolutie. Sa ne iubim tara, planeta, familia, sa ne respectam apropiatii, sa fim demni, sa suferim, sa fim umani si sa murim mai bine infruntandu-ne frica decat sa traim ca niste oi.

Ar mai fi ceva de scris, dar las pentru un articol viitor.

Latest Comments

  1. Daniel Popescu May 28, 2013
  2. alina May 29, 2013
  3. fotbalS May 30, 2013
  4. Octavian May 31, 2013
  5. D-Petre May 31, 2013
  6. trofo June 1, 2013
  7. Bogdan H June 5, 2013

Leave a Reply