Cateva sfaturi pentru SEO

Va voi prezenta mai jos cateva dintre cele mai importante ponturi SEO care va vor ajuta sa va optimizati site-ul astfel incat sa se claseze printre primele in motoarele de cautare.

Pontul 1: Cel mai important este sa scrieti pentru oameni, nu pentru motorul de cautare
Unul din principalele motive de excludere din motoarele de cautare este faptul ca uitati ca scrieti pentru vizitatori, si va concentrati in a atrage in exclusivitate atentia scripturilor de indexare. Acest lucru este daunator deoarece algoritmii de indexare elimina deobicei aceste mici smecherii. Chiar mai rau, site-ul va arata neprofesionist si dificil de navigat pentru vizitatori, care sunt totusi potentialii vostri clienti! Nu are rost sa va complicati folosind texte continand cuvinte-cheie fara sens, texte ascunse si ascunderea paginilor, avand mereu in vedere sa construiti site-ul special pentru vizitatori.

Pontul 2: Alegeti cu grija cuvintele-cheie
Alegerea cuvintelor-cheie potrivite folosite pentru optimizare poate fi dificila. Expertii SEO stiu ca trebuie sa ganditi ca un analist, nu ca un comerciant, cand alegeti cuvintele-cheie cele mai relevante pentru site. Cele mai bune cuvinte-cheie sunt cele care echilibreaza popularitatea, competitia scazuta si, mai ales, relevanta pentru site. Cuvinte alternative, folosirea de spatii si fraze diferite pot de asemenea rezulta in cuvinte-cheie mai bune pentru site. Un specialist SEO va poate ajuta compania in gasirea cuvintelor-cheie cele mai adecvate profilului afacerii.

Pontul 3: Asigurati-va ca scrieti informatii de actualitate
Un site cu informatii curente si relevante este mai atragator atat pentru vizitatori cat si pentru motoarele de cautare. Continutul folositor nu numai ca va permite includerea mult mai usoara a cuvintelor-cheie in text, dar va si convinge vizitatorii sa se intoarca pentru a vedea ce ati mai publicat – oferind posibilitatea de noi vanzari la fiecare vizita. Multe companii SEO ofera servicii de copyright pentru a va ajuta sa oferiti continut informativ si de actualitate, crescand pozitia in topurile de cautare si atragand mai multi vizitatori.

Pontul patru: Site-ul trebui sa fie “stabil” – optimizare on-site
Chiar daca aveti cele mai potrivite cuvinte-cheie incluse in site, motoarele de cautare nu le vor putea gasi daca nu pot naviga site-ul. Pentru a asigura o pozitionare cat mai inalta la cautare, asigurati-va ca site-ul respecta standardele HTML, ca paginile secundare sunt accesibile si ca meta-tagurile sunt corecte. Amintiti-va ca motoarele de cautare nu pot indexa imagini sau animatii flash si ca pot avea dificultati cu linkuri dinamice si JavaScript. Un expert SEO va va putea ajuta sa optimizati site-ul astfel incat scripturile de cautare sa le indexeze.

Pont 5: Linkuri de calitate si puternice 
Multe motoare de cautare precum Google determina pozitia cautarii nu numai dupa continut si cuvinte-cheie, dar si dupa „parerea” altor site-uri. Google determina popularitatea unui site ca semn a importantei si relevantei continutului. La urma urmei, un site care prezinta informatii unice nu va avea probleme in a gasi alte site-uri care sa ii ofere linkuri.

 

7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *