Ce inseamna ambitie

Ambitie nu inseamna sa realizezi ceva ci inseamna dorinta ta de a realiza lucrul acela. Cel mai bun exemplu de om care a reusit sa defineasca acest cuvant a fost prezentat in emisiunea “Romania te iubesc”. Ani de zile  el s-a luptat cu alcoolul care i-a distrus pur şi simplu viata. A reusit sa se lase de baut, a ajuns seful Alcoolicilor Anonimi din Romania si incearca cum poate sa ii convinga si pe altii sa nu mai bea.

“Pentru mine a fost un cosmar, parca as fi vazut un film sau as fi citit o carte. Nu mai este nimic aproape din mine ce am fost atunci”

Din cauza acestui viciu nenorocit, omul a fost părăsit de soţia şi cele două fete, iar poliţia era pe urmele lui. A renunţat la toată averea şi a încercat să se omoare: “Am zis, domnule, nu mai are rost sa mai traiesc. Si am luat otrava, am cazut jos si salvarea a zis, domnule asta e mort. Nici n-o stiut ce am baut. Au incercat sa ma resusciteze si n-au reusit. Au chemat morga si cand m-au dus acolo, eram dezbracat si eu eram intins pe o masa de aia de inox. La morga m-am trezit. La morga…mi-am revenit pur si simplu…”

De aici trag eu concluzia ca omului i s-a oferit o a doua sansa la o viata mai buna. Si face partea din acel grup de oameni care invata din greselile facute.

Sursa

Leave a Reply