Cine conduce lumea ?

Multa lume are impresia ca aceasta lume se invarte asa.. pur si simplu fara ca cineva sa poata interveni. Insa aceasta e doar ideea ce a fost intiparita in mintile oamenilor pentru a le da impresia ca traiesc intr-o lume unde toti sunt egali si nimeni nu are o putere mai mare decat a celuilalt.

Trebuie sa fii naiv sa crezi ca nu conduce nimeni lumea. Imi pare rau sa vad ca mai sunt inca multi care isi inchipuie ca liderii statelor sunt acolo unde sunt pentru “binele maselor”, pentru “binele prostimii”.
Din pacate multi mai traiesc cu ideea asta, si asta are ca rezultat o mare “visare” colectiva, multi cred ca au un minim de habar despre cum merg lucrurile insa sunt intr-o eroare crunta.
Nu cred ca exista vreuna dintre persoanele cu adevarat importante de pe planeta asta care da doi bani pe prostime. Nu va mai amagiti cu gandul ca aceste persoane sunt animate de sentimente ca “patriotism, dragoste de tara, dragoste pentru semeni, dorinta pentru binele tuturor, etc”, caci nu faceti decat sa visati cu ochii deschisi. Sunt sigur ca liderii cunoscuti de opinia publica sunt marionetele cuiva (poate doar unele, poate toate).

Ei sunt acolo doar pentru a oferi o falsa siguranta populatiei in situatiile de criza. Un om ce iese in fata si prin 2,3 fraze reuseste sa convinga lumea ca totul e bine. Sau asa ar trebui sa fie.

Daca vreti, poate ca ar trebui pusa altfel intrebarea. Intrebarea nu este daca cineva conduce sau nu lumea. Intrebarea este: “Are cineva (o persoana, un grup, etc) puterea sa conduca lumea?”
Caci daca cineva are puterea sa o faca, automat o va face. Din simplul motiv pe care l-am explicat mai sus. Nu ajungi sa ai o asemenea putere condus de sentimente nobile. Iar din moment ce nu te conduc aceste sentimente nobile si ai o asemenea putere, trebuie sa fii cel putin nebun sa nu conduci lumea in directia dorita de tine. Iar cine ajunge sa aiba o asemenea putere, bineinteles ca nu e nebun.

Modelul corporatist ce conduce societatea. Marile corporatii calca pe orice ca sa-si atinga interesele – mediu, sanatate, societate, nimic nu conteaza cand e vorba de profit sau de putere. Iar mai apoi vin sa arunce praf in ochi prin niste donatii, care sunt de fapt alimentate de banii obtinuti prin distrugerea vietii a milioane de oameni.

Ma refer la falimentarea intentionata a unor societati, lucru ce atrage dupa sine somaj si saracie, falimentarea intentionata a statelor, presiunea pusa asupra politicului pentru a modifica legislatia in favoarea lor, mentinerea unui nivel precar de sanatate si educatie medicala doar pentru ca marile companii farmaceutice sa scoata profit din medicamente, preluarea monopolului asupra industriei alimentare care vinde gunoaie in favoarea profitului in defavoarea sanatatii, presiunea facuta in orice sens doar ca sa asigure totul in favoarea lor.

Corporatiile sustin o societate de tip jungla, unde “cel mai puternic castiga”, “scopul scuza mijloacele”, iar enoi ca simpli muncitori de rand, ca sa ne asiguram un trai decent trebuie sa devenim o fiara in aceasta jungla nemiloasa.

“Cred ca subiectul cel mai important (politic) este psihologia maselo. Familia sta in calea dezvoltarii individului… Desi acestea vor fi studiate în sistemul de educatie, ele vor fi aservite obiectivelor clasei guvernante… Populatia nu va cunoaste felul în care i se inoculeaza convingerile. Când tehnica se va fi perfectat, fiecare guvern care a educat generatii de oameni în acest fel va putea sa controleze întreaga populatie în mod eficient si sigur, fara a fi nevoie de armate sau politie… Propaganda educationala, cu ajutorul guvernului, va putea sa obtina rezultate într-o singura generatie.
Exista însa doua puternice forte care se opun unei astfel de politici: una este religia, iar cealalta este patriotismul… O societate stiintifica nu poate fi stabila decât sub conducerea unui guvern mondial.“  
Bertrand Russell declarație din 1953

Iar religia.. religia e un obiect. O cheie cu care se manevreaza mintile a milioane de oameni de pe aceasta planeta. De regula acei oameni care si-au pierdut speranta in orice de-a lungul vietii. Nu au avut satisfactii, nu au trait cum ar fi trebuit. Cel mai nasol e ca batranii, masa aceea de oameni care ar trebui sa fie cea mai inteleapta se lasa invartita dupa bunul plac de preoti, pastori si asa mai departe.

Biserica este dupa parerea mea cea mai puternica arma care poate exista intr-un sat. Nu guvernul, nu bancile, nu politia. Toata aceasta pompa domneasca a reusit de-a lungul timpului sa manipuleze totul. Doar la noi in tara s-au construit mai multe biserici decat spitale, de unde reiese faptul ca isi doresc mai mult, mai mult furt, mai multa indoctrinare sociala. Se folosesc de un Dumnezeu doar de ei stiut pe care il coboara de fiecare data pentru simplul fapt de a-si atinge scopurile meschine.

Nu, nu stiu cine e cel care trage sforile, acel papusar, insa nici nu cred ca exista. Puterea este divizata in mod egal unor anumite persoane in functie de statutul lor social.

Voi stiti cine conduce lumea ??

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *