Civismul văzut prin social media

Am o vagă impresia că în ultimii ani prin tot ceea ce înseamnă social media se perindă un aer de cinism ce se doreşte a fi validat de public. Oamenii sunt un fel de vânători ai orice le-ar putea construi un subiect numa’ bun de adunat vizualizări şi comentarii. Îşi gândesc filmările şi scenariile astfel încât să iasă ei cât mai bine şi să fie văzuţi precum nişte eroi ai societăţii.

În prim planul situaţiei la care vreau să fac referire acum îl avem pe un blogăraş intitulat “Ariel”, un biciclist ce doreşte să se folosească pe deplin de drepturile sale şi să se poată bucura de pistele special făcute.

Băiatul e foarte supărat pe un curier pentru că l-a fraierit când i-a spus că va intra în curte şi devine tot mai frustrat când îşi dă seama că a dat peste un om extrem de chill ce îşi păstrează cumpătul şi nu întră în joc. Lumea vine acolo şi îşi ridică pachetele moment în care biciclistul sare şi pe ei să îi facă parte a scandalului. Culmea este că nici din partea lor nu prea obţine multe laude şi se observă cum tot încearcă să tragă dreptatea de partea lui cu forţa.

Îţi înţeleg pe de-o parte supărarea, nu e ok nici să parchezi pe unde te taie capul şi să zici că “am client”, dar nici să faci pe justiţiarul în stradă ca să ne arăţi tu ce tare eşti că l-ai lăsat pe ăsta fără job. Există poliţia locală care e plătită să răspundă la apelurile tale şi să rezolve astfel de situaţii, iar tu să îţi poţi vedea de treaba liniştit.

Tot ce ai făcut tu aici e doar un circ regizat chiar de tine. Până şi la cel mai mic detaliu, featured image-ul.

 

Tags:

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *