Condamnat pentru ca a spart Facebook-ul

In 20 februarie anul curent

Glenn Mangham, un student la programare din York (Marea Britanie) a fost condamnat la 8 luni de inchisoare pentru ca a reusit sa ocoleasca mijloacele de protectie ale Facebook intre lunile aprilie si mai 2011.

Studentul de 26 de ani a mai avut o astfel de tentativa reusita cu Yahoo! in urma cu cativa ani, dar compania a preferat sa nu il dea in judecata, ci sa ii urmeze sfaturile pentru a-si imbunatati securitatea. Cazul a fost privit cu seriozitate maxima de englezi, judecatorul afirmand la pronuntarea sentintei ca astfel de activitati ar fi putut fi dezastruoase pentru Facebook si trebuie pedepsite.

Dupa cum si scrie ca acest caz a fost privit cu seriozitate maxima de englezi ,si normal ca atunci cand ti se ofera pe tava o suma destul de maricica ca sa arestezi pe cineva iti dai tot interesul sa o faci.Mai scrie si ca facebuci a trebuit sa plateasca in jur de 200.000$ costurile investigatiei ,o nimica toata pentru ei mai ales ca au castigat un viitor programator la ei. Cam asa se incheie cazurile astea ,oamenii care sunt acuzati sunt angajati santajati prin faptul ca ii lasa in inchisoare daca nu accepta oferta propusa. Sa va dau un exemplu. Maine sa zicem ca s-ar scrie prin toate ziarele/tabloidele ca a fost arestat un mare hacker de prin Romania si ca datoreaza firmei x suma y pentru daunele cauzate. A doua zi insa se face liniste ,nimeni nu mai zice nimic ,toti au alt subiect de scris. Totul se musamalizeaza frumos de catre firma/corporatie ,iar daca vad ca e necesar sa il aiba pe respectivul hacker cum l-am numit mai sus il angajeaza pentru ei si toata intamplarea se termina cu bine pentru ambele parti.

Latest Comments

  1. Filme subtitrate February 24, 2012

Leave a Reply