Cum promovez un site
Promovarea unui site consta in mare parte in On-page SEO. Aceasta ar trebui sa fie prima actiune fundamentala care se desfasoara in momentul cand se ia decizia de a optimiza site-ul. Optimizarea On-page reprezinta modul in care se prezinta un website atunci cand e analizat de un motor de cautare prin prelucrarea paginilor web, a continutului cu ajutorul cuvintelor cheie alese.
Prin optimizarea continutului intelegem ca desigur trebuie sa fie unul original. Un continut original si in acelasi timp optimizat pentru cuvintele cheie conteaza foarte mult. Sa va dau un exemplu. Daca unul dintre cuvintele cheie este “jocuri online cu barbie”, atunci acest cuvant cheie trebuie mentionat in mod repetat (insa fara a exagera, Spam) in descrierea produselor sau puteti duce asta la extrem prin comentarea pe diferite bloguri cu aceeasi nisa(jocuri) cu aceste cuvinte cheie, dar asta se considera SPAM si adminul site-ului nu va aproba comentariul. Cum nu fac nici eu de altfel cand vad la nume “aparate foto”.
Dupa aceea pentru On-Site SEO mai trebuie sa avem in vedere:
TAGUL TITLE (TITLUL PAGINII)
Exemplu:
<title>Stiri IT | programe, gadgets, noutati IT</title>
Care e numele site-ului. Daca n-aveti nume, nu va stie nimeni, simplu.
TAGUL META DESCRIPTION
Tagul Meta description ofera o descriere a paginii ce apare in rezultatul afisat de motoarele de cautare. Practic explica despre ce e vorba in site-ul respectiv.
Poate arata cam asa:
<meta name=”Description” content=”www.evoec.com este un site unde puteti gasi stiri si articole despre IT si jocuri cat si programe sau tutoriale pentru PC. ” />
Sa fie cat mai original cu putinta.
Keyword-urile
Cam asta reprezinta prima etapa in orice campanie de optimizare SEO chiar daca l-am pus la urma. Trebuie sa fie bine stabilit keyword-ul principal (cuvantul cheie principal) al site-ului. Asta inseamna “Keywords research” care se poate face cu Google AdWords Keyword Tool. Este o mica jucarie de la Google care ofera informatii despre termenii pe care ii cauta lumea pe google, numarul de cautari pe luna ale unui cuvant cheie, competitia pe acel cuvant.
Exemplu:
<meta name=”keywords” content=”Stiri IT,noutati IT,reviews ,tutoriale,tutoriale pc,jocuri PC,PC games,reviews jocuri,IT news,games news,hardware,software,internet” />
Dupa ce ati terminat baza puteti trece linistiti la constructie. Daca baza e buna si site-ul va rezista. Mai jos va prezint cateva idei despre Off-Site SEO.
- Pentru inceput aveti nevoie de un nume pe Google. Acesta il obtineti prin inregistrarea site-ului in Web-Masters tools care de altfel e gratuit.
- Schimb de linkuri cu siteuri cu PR cat mai mare pe cat posibil si foarte important, sa fie pe aceeasi nisa cu site-ul.
- Adaugarea site-ului in directoare web cu PR cat mai mare.
- Crearea de conturi pe forum-uri si adaugarea unei semnaturi cu link-uri catre site. Dar titlul link-ului sa fie cuvintele cheie.
- Comentarii pe bloguri care au atributul dofollow activ(de preferat) pentru ca asa va veti alege si cu un backlink valoros si cu cativa vizitatori.
- Publicarea link-ului pe twitter si in retele sociale. Asta tine destul de mult de influenta voastra in social-media.
- Scrierea de articole bune care mai apoi sa fie mentionate pe alte site-uri, blog-uri s.a.m.d.
Iar ultimul lucru de care aveti nevoie e rabdarea.
Daca mai aveti si alte sugestii scrieti in comentarii sa le discutam. Ce am prezentat eu e in linii mari, in general. Pe baza acestui subiect se pot scrie romane. Iar ce e cel mai important e ca regulile se tot schimba, nimic nu ramane pe veci.
Rabdarea este primul lucru cu care trebuie sa te inarmezi :), fiindca niciodata nu vei avea rezultatele asteptate, dar trebuie sa perseverezi.
@Adi, ai mare dreptatea, rabdarea e unul dintre cele mai importante lucruri. NU poti face un site cu succes in doar cateva zile. Posibil sa iti trebuiasca luni de zile, poate si cativa ani!
Pai bun, eu am pus la comentariu un cuvant cheie si ai zis ca nu accepti asa ceva, de ce ? Blogul tau este unul dofollow facut intentionat dofollow pentru a ajuta webmasteri ca altfel ma gandesc ca nu il faceai si il lasai nofollow. Daca eu as pune la nume, numele meu ala ar fi cuvantul cheie pentru care as obtine backlink de la site-ul tau si nu m-ar ajuta cu nimic pentru ca nu are legatura cu continutul site-ului meu. Eu zic ca blogurile dofollow trebuie sa accept inconvenient dar pe de alta parte si rata putin mai mare de vizitatori pentru ca asemenea bloguri se cauta. Sper ex daca cineva iti da un comentariu care nu isi are rostul atunci da, merita sa il stergi, dar cand omul iti citeste tot articolul si iti raspunde adecvat si pe subiect eu zic ca merita sa ii fie acceptat articolul.
Da, ai perfecta dreptate. Insa cand ai lasat tu acel comentariu cu 2 zile inainte a fost un update de la Google, iar eu am crezut ca de-asta nu cresc la 3.
Sincer nu stiu ce sa iti zic de chestia cu PR-ul, de ex daca as avea un blog ca al tau sau un site de stiri m-ar interesa mai mult informatia care o pun pe site decat PR-ul, ca asa obtii vizitatori ii incanti cu ceva nou si interesant in acelasi timp. Daca as avea un director de articole acolo da m-ar interesa pr-ul pt ca nu faci altceva decat sa oferi backlink-uri si toata lumea stie ca un backlink de la un PR mare inseamna mult. La blogul tau e impartita chestia ca dai si backlink pui si informatie, dar de … acum fiecare cu parerea lui despre renumitul PR.
Deci, SEO-ul are ca target keyword-urile in principal. Daca postezi pe mai multe site-uri link cu keyword-urile alese, dupa ce indexeaza google-ul acele cuvinte, daca ai indeajuns de multe link-uri ajungi mai aproape sau chiar pe prima pagina a google-ului in momentul in care cauti.
Pentru SEO nu sunt recomandate site-urile cu link-exchange. De ce? Deoarece ele iti fac link catre site-ul tau insa daca tu nu ai pus link, il vor sterge. Faptul ca prima data google il indexeaza si dupa verificare… care poate fi si dupa o luna, nu mai este, poate sa il marcheze ca spam, iar astfel poate sa il baneze.
Daca faci seo-ul cum trebuie, dai comentarii bune si la subiect pe blog-uri, forumuri si toate cele, iar ele nu sunt sterse de catre webmasteri, ramai pe locul respectiv.
SEO-ul trebuie mentinut o perioada destul de indelungata pentru ca dupa ce devii cunoscut, sa mai primesti link-uri si de la alti utilizatori normali care fie iti fac review-uri, fie cumpara de acolo si recomanda mai departe.
PR-ul reprezinta importanta site-ului si este calculat cu o crestere exponentiala destul de complexa.
Daca ai pagerank-ul mai mare => o importanta mai mare, automat google-ul nu iti va bana site-ul asa usor, deoarece verifica daca este bine sau nu ceea ce face. In acelasi timp iti confera o stabilitate mai buna in motorul de cautare si nu mai cobori asa rapid in pagini, dupa keyword-urile tale.
Pana si google-ul a stat ani buni cu pagerank-ul de 9… nu ajunsese la 10 decat dupa vreo 5 sau 6 ani. De ce ?Deoarece algoritmul este exponential, precum si calculul mutarilor posibile pe o tabla de sah.
si inca ceva.content is the king.daca ai content ai si pr.
Un articol succint. Cum spunea si Adi: rabdare si perseverenta!
Nu stiu daca Google mai pune asa mare importanta pe keyword-uri. Cred ca mai degraba un continut de calitate plus backlink-uri de calitate (naturale + link-uri cu keyword-uri) va aduce crestere unui website. Binenteles ca nici optimizarea onpage nu trebuie sa lipseasca. Advertorialele mai sunt o buna metoda de optimizare offpage. Dar, prima oara trebuie sa va inarmati cu rabdare 🙂
Salutare, am si eu o nedumerire: ne-a fost refacut siteul dar la seo nu este completat nimic, pentru ca din cate am inteles nu era stipult in contract.
Intrebarea mea este: cuvintele cheie pot fi adaugate pur si simplu sau trebuie folosit un limbaj special?
Cuvintele cheie sunt in concordanta cu domeniul in care activeaza site-ul respectiv.
De ex: un site de pantofi are cuvinte precum “pantofi barbati, pantofi cu toc ieftini”. Sper c-ai prins ideea:P.