Cum promovez un site

Promovarea unui site consta in mare parte in On-page SEO. Aceasta ar trebui sa fie prima actiune fundamentala care se desfasoara in momentul cand se ia decizia de a optimiza site-ul. Optimizarea On-page reprezinta modul in care se prezinta un website atunci cand e analizat de un motor de cautare prin prelucrarea paginilor web, a continutului cu ajutorul cuvintelor cheie alese.

Prin optimizarea continutului intelegem ca desigur trebuie sa fie unul original. Un continut original si in acelasi timp optimizat pentru cuvintele cheie conteaza foarte mult. Sa va dau un exemplu. Daca unul dintre cuvintele cheie este “jocuri online cu barbie”, atunci acest cuvant cheie trebuie mentionat in mod repetat (insa fara a exagera, Spam) in descrierea produselor sau puteti duce asta la extrem prin comentarea pe diferite bloguri cu aceeasi nisa(jocuri) cu aceste cuvinte cheie, dar asta se considera SPAM si adminul site-ului nu va aproba comentariul. Cum nu fac nici eu de altfel cand vad la nume “aparate foto”.

Dupa aceea pentru On-Site SEO mai trebuie sa avem in vedere:

TAGUL TITLE (TITLUL PAGINII)

Exemplu:

<title>Stiri IT | programe, gadgets, noutati IT</title>

Care e numele site-ului. Daca n-aveti nume, nu va stie nimeni, simplu.

TAGUL META DESCRIPTION

Tagul Meta description ofera o descriere a paginii ce apare in rezultatul afisat de motoarele de cautare. Practic explica despre ce e vorba in site-ul respectiv.

Poate arata cam asa:

<meta name=”Description” content=”www.evoec.com este un site unde puteti gasi stiri si articole despre IT si jocuri cat si programe sau tutoriale pentru PC. ” />

Sa fie cat mai original cu putinta.

Keyword-urile

Cam asta reprezinta prima etapa in orice campanie de optimizare SEO chiar daca l-am pus la urma. Trebuie sa fie bine stabilit keyword-ul principal (cuvantul cheie principal) al site-ului. Asta inseamna “Keywords research” care se poate face cu Google AdWords Keyword ToolEste o mica jucarie de la Google care ofera informatii despre termenii pe care ii cauta lumea pe google, numarul de  cautari pe luna ale unui cuvant cheie, competitia pe acel cuvant.

Exemplu:

<meta name=”keywords” content=”Stiri IT,noutati IT,reviews ,tutoriale,tutoriale pc,jocuri PC,PC games,reviews jocuri,IT news,games news,hardware,software,internet” />

Dupa ce ati terminat baza puteti trece linistiti la constructie. Daca baza e buna si site-ul va rezista. Mai jos va prezint cateva idei despre Off-Site SEO.

 • Pentru inceput aveti nevoie de un nume pe Google. Acesta il obtineti prin inregistrarea site-ului in Web-Masters tools care de altfel e gratuit.
 • Schimb de linkuri cu siteuri cu PR cat mai mare pe cat posibil si foarte important, sa fie pe aceeasi nisa cu site-ul.
 • Adaugarea site-ului in directoare web cu PR cat mai mare.
 • Crearea de conturi pe forum-uri si adaugarea unei semnaturi cu link-uri catre site. Dar titlul link-ului sa fie cuvintele cheie.
 • Comentarii pe bloguri care au atributul dofollow activ(de preferat) pentru ca asa va veti alege si cu un backlink valoros si cu cativa vizitatori.
 • Publicarea link-ului pe twitter si in retele sociale. Asta tine destul de mult de influenta voastra in social-media.
 • Scrierea de articole bune care mai apoi sa fie mentionate pe alte site-uri, blog-uri s.a.m.d.

Iar ultimul lucru de care aveti nevoie e rabdarea.

Daca mai aveti si alte sugestii scrieti in comentarii sa le discutam. Ce am prezentat eu e in linii mari, in general. Pe baza acestui subiect se pot scrie romane. Iar ce e cel mai important e ca regulile se tot schimba, nimic nu ramane pe veci.

Latest Comments

 1. Adi September 9, 2012
 2. AlecsMih September 9, 2012
 3. camin batrani September 10, 2012
  • vlad September 10, 2012
   • camin batrani September 11, 2012
 4. posete dama September 11, 2012
 5. Romania Europeana September 12, 2012
 6. Dragos September 17, 2012
 7. Stelian Detailing September 20, 2012
 8. Minimi July 3, 2013
  • vlad July 4, 2013

Leave a Reply