Cum se exploatează o poveste virală #visitbogata

Câţiva oameni au venit cu o idee genială de a promova zona în care mai zilele trecute Snoop Dogg şi-a dat celebrul check-in pe Instagram în care zicea că se află în Bogata, jud. Mureş, la vreo 6300 de mile distanţă.

Între timp el a făcut un anunţ prin care îşi recunoştea greşeala şi tot acolo afirma că în viitorul apropiat va veni şi prin Românica, amplificând deasemenea tag-ul #visitbogata.

Astfel s-a născut pagina VisitBogata.com, un site ce îţi explică cam ce ai putea vizita în acel loc, unde poţi dormi şi câteva poze sugestive ce ar trebui să îţi stârnească interesul despre zonă. Trecând peste ironia legată de viteza internetului toată această lucrare din spatele tag-ului ar putea aduce cu uşurinţă grupuri de vizitatori interesaţi de satul unde însuşi Snopp Dogg s-ar zice că a fost..

Românii ştiu şi au capabilitatea de a face din nimic ceva, mai rar ce-i drept, dar înfăptuie lucruri faine.

„Noi nu știam nimic despre această localitate. Am pornit de la glumele pe care le făcea toată lumea, am căutat Bogata pe Google Maps și am văzut că este o zonă frumoasă, care are multe de oferit. Nu am vrut să ne rezumăm la o simplă glumă. Am vrut să arătăm că, dacă pui degetul la întâmplare pe harta României, găsești locuri extraordinare”, spune Silvia Marinescu, strategy creative la agenția de publicitate Kinecto.

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *