De ce a renunţat Casey Neistat la vlog ?

Pe Casey îl ştiu de pe la sfârşitul anului 2015 când am început şi eu să mă uit la diferite persoane ce îşi trăiau viaţa de zi cu zi prin ecranul camerei de filmat. Era ceva nou ce m-a acaparat destul de repede.

Ce m-a atras la el a fost puritatea cu care filma fiecare moment şi trăirea care era reală, nu superficială doar pentru a da bine la public, şi mai ales că era înconjurat de oameni faini. Candice, şi povestea lor idilică m-a făcut tot mai mult să îl apreciez pe el ca persoană.  Astfel încât am reuşit să mă ataşez într-un fel de vlogul lui după 5-10 video-uri. Vă zic sincer că aşteptam cu nerăbdare să posteze ceva, prin felul lui de a fi el avea un mic drog ce îl presăra în fiecare proiecţie astfel încât eu să mă rog ca el să vină cu ceva nou, zi după zi. Uneori chiar stăteam să mă uit prin toate filmuleţele mai vechi. Aşa l-am cunoscut şi mai bine, văzându-i parcursul. Dar încet încet îl ratam tot mai mult, din cauza unei obişnuinţe explicată puţin mai în jos.

Acum vreo 2 zile am văzut că iese din această nişă.

Am stat puţin şi m-am gândit de ce?

Pentru că totul devenea monoton. Aceleaşi cadre ce semănau între ele ca idee de baza, persoane diversificate la 1/3 din video-uri, finalul în general la fel, time lapses etc. A simţit că în ciuda faptului că se transforma într-o adevărată navă emblematică a fenomenului de vlogging de pe Youtube, ceva îl trăgea în jos. Cifrele erau clar de partea lui, din punct de vedere al subscriberilor cred că a crescut foarte mult de cam un an încoace, ajungând la 5 milioane. O dată cu dezvoltarea aparaturii cu care filma, ideilor ş.a.md. Şi mai ales a lui ca persoană. Lumea adora şi adoră în continuare să facă parte din evoluţia sa. Iar el probabil era cel mai mândru când vedea că ceilalţi se inspiră de la el. Majoritatea axaţi pe vlog.

Ce câştigă pe termen scurt ?

La vreo 600 de filmuleţe postate, prin postarea unui video final dramatic, îi împinge indirect pe vizitatori să consume ce a postat el în trecut. Ceea ce rezultă în vizualizări mai multe / fiecare video în parte. Boom-ul e mai puternic acum în zilele acestea deoarece mingea pe care a trimis-o în media se tot rostogoleşte acaparând cât mai multe persoane. Şi pe cei ce ştiau de el, dar şi pe care nu. Sigur, nu e o chestie de durată. Lumea va găsi alternative după ce se va plictisi de canal.

Competiţia abia aştepta o astfel de decizie. Practic le-a servit-o, caldă, direct sub nas. Ce e mai trist este că o mare parte din concurenţă a crescut din ideile lui. Acum sunt pe cont propriu.

Casey a realizat că stagna artistic, nu financiar

Multă lume îl consideră nebun pe bună dreptate. La un miliard de views-uri pe canal, aproape 6milioane de subscriberi şi cu venituri de 500-10k$/zi nimeni nu cred că ar fi renunţat. Dar el a ştiut că nava lui atât de slăvită riscă să se scufunde, din cauza rutinei probabil, a lipsei lui de idei, a unui confort oferit de succes.. ori că ar fi prea ocupat să mai dezvolte lucruri faine pentru audienţă. Aşa că a pus stop înainte de a privi cum totul o ia la vale treptat. Zic asta deoarece urcarea canalului a fost foarte violentă, “într-un sens bun”, iar decăderea ar fi cam tot la fel. Teoretic el şi-a dat seama cam unde a atins peak-ul maxim de nişă, cred că mai sus de atât d.p.d.v al rapidităţii cu care se înscriau oamenii şi al viralităţii filmuleţelor nu se putea ajunge. Banii probabil îi reveneau în sume tot mai mari, dar fiind un artist, putea să rămână pentru bani şi să vadă cum balanţa se înclina în partea lor, sau putea schimba direcţia înspre mai multă artă şi lucru calitativ. Tind să cred că a ales a doua variantă deoarece, cum spunea şi el, nişa asta nu-i mai provoca îndeajuns abilităţile şi nici nu mai putea avansa din acel punct.

Vedeam prin comentarii că lumea tot vorbea de câţi bani a luat pentru campania electorală sau de cum a dat el de alte oferte mai atrăgătoare.. Dar uităm că ne oferea un conţinut gratis şi se mai şi chinuia ceva pentru a-l face. Că lua bani, că nu lua, că a lăsat canalul de izbelişte, este decizia lui. Să sperăm doar că va avea o idee mai bună.

După părerea mea el ştie că îşi riscă tot canalul. După decizia de a încheia ceva, are de luat a doua decizie şi cea mai grea, de altfel. Se îndreaptă spre necunoscut, spre ceva ce îl va provoca mai mult pe el ca persoană şi va prinde la public, sau canalul lui va suferi o moarte lentă şi cruntă cu mici scântei ce nu se vor mai reaprinde. Cel mai greu îi va fi să treacă peste umbra “Casey Vlogging guy”.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *