De ce creeaza Facebook-ul dependenta

Pe mine unul nu ma veti vedea postand pe wall poze de pe 9gag sau atasand fotografii din baie in oglinda. Si nici frecand tasta f5 pana cand se sterge scrisul de pe ea sa vad daca nu cumva m-a mai adaugat careva in lista lui de prieteni.

 

Asta e si principala problema care intra in categoria “celor dependenti de fb”. Tot timpul ai impresia ca te-a adaugat cineva la friends si daca nu pui mana rapid pe un calculator sa verifici asta vei innebuni.La fel ca si cu tigara. Sa zicem ca acum iti pui o poza pe site. Peste 2 ore tu pleci sa zicem in parc. In toata aceasta perioada te vei gandi daca nu ti-a mai dat cineva like la fotografie sau cati au comentat-o.Primul lucru care il faci e sa ceri telefonul unui prieten care are acces la net in cazul in care tu nu ai deja si sa verifici in ce stare e acea fotografie. Daca ti se intampla lucrurile astea esti pe cale de a deveni addicted pentru un site. Trebuie sa intelegi ca site-ul nu iti da de mancare ,nu iti spala hainele ci doar te ajuta sa vorbesti cu cineva. Asta e un lucru pe care multi nu il cunosc si acorda prea multa atentie la ceva ce nu merita. Hi5-ul nu tin minte sa fi avut un asemenea impact pe public. Era doar un mod de a socializa ,de a face cunostinta cu lumea, de ai vedea in poze. Nu avea sistemul asta de apreciere numit “Like” care a contribuit mult la a fi dependent. Si ca sa fiu corect va spun ca nu avea atat de multe facilitati.

In sfarsit v-am spus si va repet. Priviti site-urile de socializare ca pe un “tool” care va ajuta sa tineti legatura cu prietenii vostrii sau pur si simplu ca pe un site care va pune la curent cu ce mai e nou in online. Si nu ca pe un mijloc principal de comunicare intre ei si voi.

Leave a Reply