Despre industria tv

La televizor in afara de crime,violuri,jafuri se pare ca nu mai putem vedea nimic. Daca postul x difuzeaza o stire pe care nu te intereseaza iei telecomanda in mana si schimbi pe canalul y. Ca sa vezi ,acolo aceeasi stire ,dar cu alt titlu ca poate acum ai deschis televizorul. Pe cei care organizeaza stirile de pe post nu-i mananca nici umpic sa se uite daca pe celalalt post concurent nu cumva e acelasi lucru si sa schimbe cu altceva ,ca doar mai castiga un telespectator nu de alta. M-am gandit eu asa sa fac o comparatie pe care v-o recomand sa o faceti si voi intre posturile de stiri romanesti si CNN. Dar n-am gasit nicio asemanare ,sunt diferente foarte mari si se vede cat de in spate suntem la capitolul mass-media. De capitolul reclame nici nu are rost sa mai vorbesc. Pe CNN sunt niste reclame de 5 sau 10 minute(foarte rar) de bun gust din care intelegi la ce se face referire prin produsul prezentat.

De altfel zi de zi suntem bombardati cu voie sau fara voie de stiri care nu fac altceva decat sa ne dezinformeze cand scopul lor e cu totul altul. Ce-i doare pe ei ca la ora 19 cand la tv poate sta un copil de nici 12 ani uitandu-se la “crima cu sange rece din constanta”.Banul sa vina ,iar copilul sa ramana cu sechele pe viata sau poate asta il va face si pe el vedeta in sensul rau la tv.

Trebuie sa scriu cateva randuri si despre desenele animate care ne fac praf de 3 ani incoace. Incep de la faptul ca atunci cand ma uitam eu la Scooby Do nu prindeam publicitate ca nu exista. Cum dracu sa pui publicitate la desenele animate. Reclame la fustite si papusi barbie. Ce sa mai vorbesc de desenele de tot rahatul care sunt acuma.Ce vedeti voi acum disney channel acum vreo 5 ani era fox kids cu desene de bun gust precum “Viata cu Louie”,”Copii de la 402″,”Diabolic”,”Jim Button” si multe altele care nu mi le amintesc acum. Nu erau batai sau raze x acolo ,ci doar pur divertisment clasic. Asta au uitat astia. Au crezut ca daca baga desene in care personajele se dau cu capul de pereti vor starni amuzament in randul telespectatorilor. Si aici e interes ,interes pentru bani si catusi de putin pentru public. Tot asa ,Cartoon Network nu mai e cea fost o data. Desene clasice ca si “familia Flinstone”,”muttley and dastardly”,”laboratorul lui Dexter” au disparut de tot fiind inlocuite cu toate porcariile.

S-a incercat sa se trimita diferite scrisori cu semnaturi catre posturile de desene animate ,dar din partea lor nu s-a primit niciun raspuns.Sa dea vreun semn ca ar vrea sa faca pe placul nostru nici gand.

La singurul post de desene la care ma mai uit e Boomerang care am vazut ca difuzeaza desenele care le-am scris mai sus ,nu chiar toate ,dar tot e bine.

Pot concluzia cu faptul ca industria tv a luat-o la vale rau. Fiecare face ce vrea ,CNA-ul doarme cand i se cere parerea si cam asta e.

 photo

Leave a Reply