Fumatul si tigarile in general

Nu ii inteleg pe unii oameni cum pot trage din pipa aia de atatea ori pe zi.Bine, tragi un fum la o petrecere la ceva unde trebuie sa te afirmi si altcumva nu poti, dar sa fumezi si cand esti singur pe buda..deja e prea de tot.Multi copii invata acest obicei de prin baile scolilor.Cum vor ei sa iasa in evidenta in fata fetelor se apuca sa fumeze ori sa bea ca poate poate le vor seduce prin barbatia de care dau dovada.De fapt nu fac altceva decat sa se faca de rahat in fata sexului frumos si mai ales isi fac rau lor.Peste cativa ani nu se vor mai putea controla si vor regreta enorm ceea ce au facut.

Fumul degajat de tigari contine in jur de 4000 de constituenti. Ingredientele lor nu sunt ascunse si orice producator are obligatia sa le pune la dispozitia oricui, numai ca nu prea intreaba nimeni.

Ce sa mai zic ca o sa dai in probleme cu inima si cu gura din cauza asta.ele mai populare sunt:

gudronul – o substanta care nu exista propriu zis in tigarete ci rezulta in urma procesului de ardere.
nicotina – este substanta care creeaza dependenta fizica de fumat.
monoxidul de carbon – rezultat de asemenea in urma arderii.

Multi vor sa se lase de viciul asta, dar fie dau vina pe proiectele care le au de facut fie sunt prea lenesi sa faca o schimbare in bine in viata lor.Prefera sa dea 10-20lei cat e azi un pachet de tigari in loc sa isi cumpere o paine.Stau pe marginea ulitei si cersesc o tigara cum se intampla pe la sate.La ei nu cred ca ar fi vorba de dorinta de afirmare ci mai degraba e de natura psihica.Ceva ce ei nu mai pot controla.E ca si cum te-ai trezi dimineata si iti vezi tigara in mana, dar nu stii cum a aparut acolo.Sau pe plaja la mare.La o temperatura de ~30 de grade cu cerul senin ei se apuca sa traga o tigara.

Parintii care au copii si fumeaza in preajma lor le fac foarte mult rau.Pe langa ca daca parintii tai fumeaza pentru tine e destul de greu sa te abtii.Ca doar ce dracu.Daca tata fumeaza unu in plus ce are.Pai are ba,ca tu poate nu mai ajungi la varsta lui tactu.

Asta e, producatorii isi freaca mainile ca scot miliarde de bistari din acest “joc” din care multi nu mai ies pentru ca mor incercandu-l.

Latest Comments

  1. serbanlaurentiu August 2, 2012
  2. Miron.I May 16, 2013

Leave a Reply