Google Toolbar PageRank dispare

Cei de la Google au anunţat zilele trecute că în următoarele săptămâni Toolbar-ul pentru PageRank nu va mai fi disponibil pentru public.google-algorithm

Din câte ţin minte ultimul update major de pagerank a fost în anul 2013, iar în 2014 într-un hangout Google+, s-a explicat faptul că se va renunţa la update-ul toolbar-ului de Pagerank.

Ideea este că în ultimii ani s-a făcut tot mai mult spam cu vânzările de link-uri, ceea ce ajutau site-urile cu pr mic să crească în autoritate. Conţinutul unic, adăugat sistematic, este invers proporţional cu numărul de backlink-uri cumpărate de pe site-uri cu pr mare. Practic se pierdea rostul acelor pagini, iar ownerii încercau cum puteau să mulţumească Google pentru a primi o “notă” mai mare.

Scriam prin 2013 de cum au scăzut preţurile pe linkuri şi advertoriale şi de cum piaţa a fost umflată peste noapte de oameni ce îşi subestimau valoarea propriului site. Astfel s-a introdus ideea cumpăratorilor că pot cumpăra orice pe 2 caramele.

Mai rămâne de văzut ce impact vor avea pe viitor: Domain Authority, Page Authority şi MozRank.

Google renunţă să mai afişeze PageRank-ul pentru public, dar asta nu înseamnă că se schimbă regulile jocului, atât doar că va fi un joc privat, pe care noi nu îl vom mai putea vedea.

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *