Google Toolbar PageRank dispare

Cei de la Google au anunţat zilele trecute că în următoarele săptămâni Toolbar-ul pentru PageRank nu va mai fi disponibil pentru public.google-algorithm

Din câte ţin minte ultimul update major de pagerank a fost în anul 2013, iar în 2014 într-un hangout Google+, s-a explicat faptul că se va renunţa la update-ul toolbar-ului de Pagerank.

Ideea este că în ultimii ani s-a făcut tot mai mult spam cu vânzările de link-uri, ceea ce ajutau site-urile cu pr mic să crească în autoritate. Conţinutul unic, adăugat sistematic, este invers proporţional cu numărul de backlink-uri cumpărate de pe site-uri cu pr mare. Practic se pierdea rostul acelor pagini, iar ownerii încercau cum puteau să mulţumească Google pentru a primi o “notă” mai mare.

Scriam prin 2013 de cum au scăzut preţurile pe linkuri şi advertoriale şi de cum piaţa a fost umflată peste noapte de oameni ce îşi subestimau valoarea propriului site. Astfel s-a introdus ideea cumpăratorilor că pot cumpăra orice pe 2 caramele.

Mai rămâne de văzut ce impact vor avea pe viitor: Domain Authority, Page Authority şi MozRank.

Google renunţă să mai afişeze PageRank-ul pentru public, dar asta nu înseamnă că se schimbă regulile jocului, atât doar că va fi un joc privat, pe care noi nu îl vom mai putea vedea.

Latest Comments

  1. Marius Cucu March 23, 2016
    • vlad March 23, 2016
      • Marius Cucu March 23, 2016
  2. Rosca Bogdan May 12, 2016

Leave a Reply