Iluzia unui blogger

Am vazut de-a lungul celor aproape 3 ani de cand umblu prin online multi oameni autointitulati bloggeri cu site-uri de nici o luna care aveau mari aspiratii spre absolut. Ei vroiau inca din clipa in care au cumparat domeniul sa stie daca vor scoate saci de bani din randurile scrise de ei sau nu. Majoritatea acestora sfarseau prin a-si lasa pagina neatinsa timp de luni de zile pana era suspendata. Ceilalti care au pornit la drum cu o mica speranta, cu pasiune si cu drag pentru subiectele abordate inca o duc binisor si nu se plang. Continua sa faca aceleasi lucruri de ani buni.

E foarte important sa intelegi ca la “momentul zero” nu ai de unde sa stii cate oferte si cati bani o sa ai din micul blog sau in cat timp. Greseala cea mai mare este sa nu ai rabdare cum s-ar zice sa incerci sa bei si ultima picatura din pahar.

Nu e vorba de PR, nu e vorba de cate linkuri vandute ai, nu e vorba de cate articole ai ci de cate ori ai fost mentionat intr-o discutie a unor oameni mari din mediul in care activezi(online) sau de cate ori cineva a recomandat blogul tau.

Mie personal imi creste inima cand vad un link la un articol scris de mine recomandat de altcineva. Ma gandesc atunci ca am un continut care place si care le este de ajutor oamenilor.

Banii intotdeauna vin, dar ei vor aparea doar in balanta cu timpul si munca care a fost depusa.

7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *