Încă o gogoaşă servită de CIA

ISIS-CIA

Directorul CIA, John Brennan, spunea ieri într-un interviu că ei supravegheau activitatea unor asa-zişi membrii ai Statului Islamic chiar înainte de atentatele din 13 noiembrie de la Paris.
El adăuga că singurul lucru care a stat în calea dejucării planului au fost mesajele criptate dintre terorişti. Ei au putut comunica liber unul cu celălalt fără ca autorităţile să poată intercepta vreun cuvânt.

Ceea ce a omis el să spună, ori nu a vrut, este că acei oameni probabil au primit/cumpărat acele echipamente de comunicare, staţii de emisie-recepţie şi … partea de armament. Întrebarea este de unde le-au avut. Undeva sigur există nişte documente ce atestă aceste lucruri.

Pe CNN scria la un moment dat că mulţi jihadişti folosesc WhatsApp, Telegram, Twitter şi alte aplicaţii unde pot discuta în voie de următoarele atacuri fără ca mesajele să fie captate de cineva.

De altfel, în Statele Unite un anumit grup de oameni îşi doreşte de mult timp să pună mână pe toate modalităţile de criptare informaţiilor pentru a avea acces la tot ceea ce face un individ online, fiind un lucru bun în prevenirea terorismului la prima vedere. Însă cu acest pretext ei îşi doresc să pătrundă în mediul fiecărei persoane, fie că este bănuită că face parte dintr-o organizaţie criminală, fie că este un om de rând. Studiindu-i fiecare mişcare virtuală i se poate întocmi un profil, acestea din urmă fiind la mare căutare în rândul marilor branduri.

Totuşi, în 2016, mă îndoiesc că ar putea cineva să pună bazele unui plan odios fără ca o organizaţie precum CIA să nu poată interveni. Totul se rezumă la a vrea.

*poza

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *