Legat de manipularea din campania electorală

Scriam în postul precedent despre legăturile ‘accidentale’ dintre site-ul exclusiv24.ro şi un canditat alde din Gorj. Site-ul respectiv era găzduit împreună cu pagina lui de prezentare pentru campanie + ceva adiacente printre care şi firma sa.

Între timp au mai scris şi alţii, s-au demarat diferite investigaţii care mai de care mai stufoase, de altfel azi am văzut că au mutat şi găzduirea la Digital Ocean de la mxhost. Tipul cu care se făceau legăturile zicea că totul e o coincidenţă şi n-are el treabă cu asta. Adevărat sau nu, marea lor greşeală a fost nici nu s-au chinuit să ascundă sub alt preş porcărioarele cu care s-a făcut legătura.

Pe site-ul cu pricina a apărut un articol nou ce are câteva paragrafe ce sunt discutabile:

Un banal articol, scris de un tanar în stil fabulistic așa cum cum se precizează și în site, a provocat o adevărată isterie pe social-media. Nimeni nu a citit cu atenție conținutul și precizările din site, ci a trecut direct la atac.

Sigur că postarea a fost scurtă şi la obiect, exact pe gustul publicului de pe fb ce citeşte doar un titlu şi primul rând.

Patima unor jurnaliști sau bloggeri demonstrează implicare în campania electorală. Exclusiv24.ro a fost supus unor atacuri incredibile în scurt timp după ce acel articol a devenit viral. Unele persoane s-au amuzat pentru că în materiale erau date contradictorii, alții au reacționat virulent, cu atac la persoană.

Nu e vorba de patimă sau de o anumită implicare în campania unui alt partid, ci doar de dorinţa de aflare a adevărului a unor oameni ce au tendinţa să citească dincolo de paragrafe.

Sunt și cazuri în care articolul a fost folosit ca propagandă pentru anumite partide politice.
Noi nu asta ne-am propus, ci să demonstrăm cât de ușor se manipulează opinia publică. Asta face social-media, asta se întâmplă când ești prea pătimaș și nu treci totul prin filtrul gândirii.

Ştim cu toţii cum reacţionează o bună parte din social în astfel de cazuri. Dar totuşi, de ce s-a manipulat/experimentat înspre exact acele partide politice!?

Din pacate au existat si victime colaterale doar pentru ca, tehnic vorbind, site-ul a fost gazduit la comun cu al unui politician

Posibila întoarcere a situaţiei împotriva ‘platformei’ a fost luată în considerare, însă s-a mizat, din nou, pe prostia majorităţii.

Noi nu atacăm persoane sau partide, ci am taxat naivitatea.

Naivitatea se poate taxa foarte uşor ştiind anumite trucuri cu privire la cât de uşor se manipulează utilizatorul român de internet. Din simplu amuzament sau dintr-o dorinţă de a arunca cu noroi într-o persoană s-a reuşit să se creeze un articol ce a devenit extrem de viral, iar mai mult ca sigur unii l-au şi luat ca fiind pe bune.

Nimic nu e o coincidenţă în mocirla asta. Fiecare trage pentru el cum poate, prin toate mijloacele posibile.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *