Mircea Badea: Falsa smecherie

Povestea vine in felul urmator. Mircea Badea isi defasura emisiunea lui pe pajistea trustului Intact cand un motociclist incerca prin orice tertipuri sa il faca sa cedeze nervos. Dupa ce si-a ambalat de cateva ori motorul, asta desfasurandu-se in mai multe seri, asa s-ar zvoni, dl. Badea s-a hotarat sa isi caute o bata cu care sa incerce sa il opreasca pe tipul acela. Toata scena acompaniata de vocea lui Gadea care incerca sa para un mielusel ce nu isi doreste bataie la el in trust.

https://www.facebook.com/video.php?v=292961627561813

Intr-un final Mircea incheie cu o serie de cuvinte dure la adresa celui/celor care i-au stricat frame-ul. Ii face in toate felurile si ii cheama la o parte-n parte.

Partea interesanta este ca in doilea filmulet s-au strans la Mirciulica cativa motociclisti deranjati de acuzele si vorbele care i-au iesit din gura acestuia pe parcursul emisiunii. Daca urmariti atent toata mimica lui o sa realizati ca Badea se inmoaie ca o hartie igienica aflata la ananghie si incearca intr-un anume fel sa disimuleze si sa “deraieze” subiectele in asa maniera incat el sa iasa nelovit si ceilalti niste maimutoi care isi tot ambaleaza motoarele la urechile lui. Toate acele gesturi pe care le face de-a lungul discutiei ii contureaza o imagine a unui Mircea Badea care nu mai e acel dur pe care il vedem noi pe sticla ci doar un pepe-lepe ce incearca sa “se scoata”.

Daca totul a fost pe bune si nu a existat un scenariu in toata sandramaua aceasta, eu ii stimez pentru cei care s-au strans acolo si au aratat ca au coloana vertebrala. Spre deosebire de Mircica, care nu a facut altceva decat sa ne arate:

Teoria smecheriei de Mircea Badea:

  • Injuri, arati degete, bagi, scoti, dar niciodata sa nu o iei la mufa cand esti pus fata-n fata cu tipul denigrat.
  • Cand treaba devine maro incerci pe cat posibil sa schimbi subiectul, tema discutiei. Eventual ceva legat de politic da bine.
  • Cel mai important e sa te imprietenesti cu ei prin povesti.
  • Se recomanda a se face si cateva plecaciuni asemenea celor facute de Mirciulica, pe un ton dur si cu urmatoarea afirmatie “No da-i, ba!”.
  • De asemenea 2,3 cimpanzei de la o firma de paza nu strica. Pentru a-i inmuia pe adversari si pentru a prinde o usoara incredere in bile.

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *