Mobilierul in camerele multifunctionale

Daca spunem dormitor ne vine in minte, in general, ori o imagine familiara, a unui spatiu pe care il cunoastem, ori una idealizata, a unei incaperi mari, placute, linistite, scaldate in lumina naturala, cu draperii grele care se pot trage si cu un pat imens, eventual cu baldachin. Termenul clasic defineste un spatiu dedicat prin excelenta odihnei si relaxarii, un loc intim si confortabil, in care se regasesc toate conditiile necesare unui somn profund si odihnitor.

Revenind la lumea reala, cunoastem cu totii situatii in care notiunea de ‘dormitor’ isi pierde semnificatia initiala – sau, din contra, si-o largeste, in functie de interpretarea fiecaruia. Un exempu la indemana este cel al unei garconiere – sau studio, ori ‘apartament cu o singura camera’ – in care acelasi spatiu serveste si drept camera de zi, sufragerie sau chiar si drept hol. Un altul, la fel de ilustrativ, este cel al camerei unui copil sau adolescent, care se transforma intr-un intreg univers – este si loc de joaca, si birou, si spatiu in care isi invita prietenii.

Prin urmare, si producatorii de mobila a trebuit sa se adapteze si sa ofere solutii optime pentru fiecare situatie in parte. De pilda, sub denumirea generica de ‘dormitor tineret’ sau de ‘dormitor copii’ sunt prezentate ansamblurile de piese de mobilier dedicate special acestora. O astfel de mobila trebuie sa fie in primul rand practica si functionala, gandita pentru a nu se pierde niciun coltisor din incapere, trebuie sa ofere confort, siguranta, dar si spatii de depozitare ori de expunere a obiectelor dragi. In acelasi timp, valoarea estetica este la fel de importanta, pentru ca se adreseaza unor minti care au nevoie de un mediu care sa le stimuleze imaginatia si creativitatea.

O gama larga de solutii pentru camerele care functioneaza ca spatii multifunctionale puteti gasi, de pilda, pe vreaumobila.ro. In incheiere, iata care ar fi criteriile principale pe care trebuie sa le luati in calcul inainte de a face o alegere:  functionalitatea, rezistenta si, nu in ultimul rand, siguranta pe care o ofera produsul respectiv. Odata satisfacute aceste conditii, ganditi-va la confortabilitate, la aspect si la pret. Ideal ar fi sa existe un echilibru intre toti acesti factori.

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *