Paranoia dată de funcţia “seen”

După mine singura funcţie care ar merita să fie păstrată e cea prin care ştim că mesajul a fost livrat. Atât. Seen-ul sau bifele de pe whatsapp .. sunt nişte chestii ce ne ţin agăţaţi în momeală până când celălalt răspunde.

Am fost educaţi de platforme ca după ce trimitem un mesaj cuiva următorul target este să îl şi vadă. Aşteptarea nu e aşa dificilă, dar până în momentul în care persoana intră şi îl vede, iar noi vedem acolo jos un sictirit “seen”. De atunci se duce o luptă de validare în noi. Mai ales dacă celălalt nu răspunde în timp util sau nici măcar nu mai răspunde.

Ce am mai observat este şi că unii analizează timpul pe care îl petrece cineva cu bulina verde în dreptul numelui. X stă cam 3 ore seara şi nimic în timpul zilei deci ar trebui să vadă mesajul pe seară. Dacă nu ne dă atenţie înseamnă că e căcănar din perspectiva greşită a unora.

Suntem croiţi să trimitem şi să primim mesaje în timp real, trăim la o intensitate foarte mare fiecare moment şi avem pretenţia să fim răsplătiţi cu aceeaşi rapiditate. Însă am făcut din unele lucruri cum ar fi chat-ul un loc din care e greu să mai ieşi şi să continui să faci alte activităţi. Spun asta pentru că de ficare dată când primim o “palmă” uneori voluntar, alteori involuntar din partea celui cu care am vrea să purtăm o conversaţie noi ne închidem în noi şi avem tendinţa să rămânem cu gândul tot în acea fază, legaţi de mediul acela. Reîntorcându-ne încă o dată şi încă o dată tot acolo să vedem dacă totuşi a schiţat vreun răspuns.

Realitatea este că fiecare are câte ceva de făcut în afară de a sta pe un messenger. Ştiu şi că ni se pare că suntem ignoraţi atunci când primim seen, dar poate că lucrurile nu stau aşa de rău pe cât par la prima vedere, ci doar trebuie să avem răbdare. De obicei lucrurile nu merg atunci când suntem ataşaţi de rezultat, ci atunci când ne vedem de ale noastre.

*Bine, dacă încercaţi să vă daţi la tipa bună de la muncă şi ea tot vă dă cu flit n-ar mai trebui să insistaţi.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *