Parerea mea despre cazul ColonHelp vs WordPress

Pentru cei care nu stiti situatia sta in felul urmator. Un blogger a postat in 2011 si 2012 niste articole prin care se plangea de produsele furnizate de ColonHelp prin care ar fi incercat sa strice imaginea companiei. Raspunsul a rezultat printr-o chemare in judecata a celui care a scris acele lucruri. Insa cum e anonim compania a chemat in judecata platforma WordPress, adica Automattic Inc., fiind primul incident de acest gen din tara noastra.

Zenyth Pharmaceuticals vrea ca instanta sa oblige Automattic sa inchida blogul Insula Indoielii sau sa dezvaluie identitatea autorului sau, de la care vrea daune in valoare de 100.000 de euro pentru prejudiciile aduse produsului ColonHelp.

Eu pot spune ca toata aceasta mascarada are treaba cu promovarea acestui supliment alimentar. Au incercat sa atace foarte sus, dar dupa mine e prea sus si cred ca vor cadea urat. Nu te poti lega de cineva care furnizeaza ceva gratuit sa il tragi la raspundere ca unul a luat platforma si a postat lucruri rele despre minunatul tau produs. Da, bine, ai dreptul sa dai in judecata pe cine te taie capul, insa nu are rost sa te faci de rasul lumii. Subiectul acesta sigur a prins radacini puternice si prin alte tari.

Adevarul e ca atunci cand iesi cu un produs pentru public inseamna ca ti-ai asumat toate riscurile. Fie vei fi aplaudat pentru acel produs, fie o sa fii injurat. Important e sa inveti ceva din motivele pentru care ai fost injurat, nu sa le inchizi gura celor care au facut-o. E o chestie foarte simpla pe care cele mai multe companii din Romania nu o stiu.

In concluzie pot aminti niste postari cu privire la acest subiect care merita citite: chinezu, totb.ro, legi-internet.

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *