Plugin-uri anti-spam WordPress

In acest articol va voi enumera cateva plugin-uri anti-spam care va scapa de toti robotii ce va invadeaza site-ul.

Akismet

Este unul dintre cele mai cunoscute plugin-uri anti-spam pentru WordPress dar si pentru alte platforme, el fiind portat si pentru alte CMS-uri, are o baza centralizata antispam. Uneori mai si greseste si pune comentariile unor oameni in spam insa isi face treaba bine este o solutie anti-spam simpla si utliza ce este la indemana fiecarei persoane ce utlizeaza WordPress, incepator sau nu. La activare el cere un API ce se obtine prin inregistrare la wordpres.com, API ce se poate folosi pe toate blog-urile, in caz ca detine mai multe.

Defensio for WordPress

Are functii asemanatoare cu cele din Akismet, functioneaza cu acelasi mecanism si este disponibil pe mai multe platforme decat Akismet insa acesta nu este la fel de popular si de utilizat insa statisticile arata compromitator iar pe viitor poate vor fi si rasturnati de situatii.

WP-SpamFree

O metoda diferita de orpire a comentariilor spam, el verifica activarea javascript si seteaza un cookie in browserului vizitatorului iar comentariile spam se reduc drastic. El functioneaza si pe varianta multi-user a WordPress, se ocupa si de trackbacks si pingbacks.

Ntz Antispam WordPress Plugin

Botii ce spameaza au obiceiul sa completeze fiecare camp ce li se pune la dispozitie. Introducand un camp ce nu se vede si nu trebuie completat numarul comentarilor spam se reduce considerabil si foarte important, nu se modifica fisierul comments.php. El este dezoltat de romanul Ionut Staicu.

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *