România e ţara extremelor în sondaje

Din ce am observat eu în toate sondajele ce se fac pe la noi prin ţărişoară ieşim întotdeauna ori la sfârşit, ori primii. Există doar două extreme. Când statistica e despre ceva rău noi suntem primii, iar când e de bine, pe ultimul loc.

Văzusem acum pe reddit un studiu european axat pe violenţa domestică. Ne-am tot perindat pe la mijloc, pe la sfârşit pe mai multe ramuri ale studiului, dar lovitura de graţie le-au dat-o pe subiectul “sexul fără consinţământul partenerului”- p65. Au fost întrebaţi dacă sunt de acord cu asta în anumite privinţe: dacă tipa poartă ceva haine provocatoare, e moartă de beată ş.a.m.d.

qb10Majoritatea au fost de acord că cel puţin un punct justifică această faptă în vreun fel, astfel rezultând un ruşinos prim loc în acel grafic. Dar nu neapărat pentru că toate persoanele intervievate sunt de acord cu asta, ci pentru că unii nici n-au înţeles ce înseamnă defapt acele fraze. Românii în general când ştiu că sunt în centrul atenţiei tind să spună lucrurile care le-au auzit ei că ar fi bune în societate, nu ceea ce cred ei defapt pentru că au impresia că vor fi urmăriţi într-un fel sau altul pentru răspunsul lor. E adevărat că suntem o naţie pe stilul ‘beau şi fut ca maşina de cusut’, iar unii când ies prin oraş văd femeile ca pe nişte bucăţi de carne, dar nu e o majoritate. Există şi astăzi oameni ce au mentalitatea aia jegoasă cum că dacă una se îmbracă mai provocator sau se îmbată ca o scândură caută implicit sex. Astfel ei se comportă ca ultimele animale sălbatice în căutare de femele. Acei găinari probabil au răspuns afirmativ la sondaj şi poate pe ei i-au căutat în special pentru acest interviu.

Frustrarea aia construită de societate cum că dacă mergi la una şi te refuză eşti un fraier, deci dacă iei flit nu te laşi şi o mai asaltezi în continuare să nu pari slab. Iar dacă eşti fată n-ai voie să te laşi uşor, că pari ştoarfă în ochii celorlalte. Gândirea aceasta e atât de mârşavă încât în unele situaţii ne retează orice şansă de a cunoaşte oameni, iar în unele cazuri unii iau atât de personal o interacţiune încât nu mai găndesc lucid şi fac tot felul de rahaturi.

Problema nu e că alea se îmbracă incitant sau că se unduiesc mai ceva ca o macaroană, ci la cei ce le văd ca pe nişte trofee de agăţat pe perete. N-ai ce o judeca pe una doar după cum se comportă într-o noapte că gata, asta e curvă. Poate nu e aşa, poate că dimineaţa se trezeşte aşa moartă cum e şi îşi dă seama că mai are şi o viaţă. Poate nu. Dar oricum, sfaturile astea primite de la străbunica ce se îmbrăca cu trei pulovere când mergea la balul din sat nu prea mai sunt de actualitate, iar dacă am înceta şi noi să etichetăm poate ne-a fi mai bine ca popor şi nu ne-am mai face de căcat prin europa. Pentru că nu e doar de cum sunt văzute femeile sau  subiectul, ci în general, judecăm de-a-n pulea pe cine nu trebuie şi ne dăm cocoşei prin interviuri. Şi cei ce vor să să ne denigreze tot mai mult prin media profită maxim de prostia unora din ţara asta.

Oricum, cred că mulţi din cei intervievaţi n-au avut habar nici de întrebare. Atât sunt de întortocheate unele de orice ai răspunde tot prost o dai. N-am înţeles niciodată de ce unii vor să reprezinte o majoritate dând un interviu când ei habarn-au să analizeze puţin subiectul, când ar putea să refuze politicos şi să îşi vadă de drum.

Am căutat de curiozitate “România ultimul loc“, rezultate ?

  • Ultimul loc la inovare(au idei, stagnează din cauza birocraţiilor)
  • Ultimul loc la calitatea drumurilor(există multe căpuşe ce câştigă licitaţie după licitaţie)
  • Ultimul loc la colectarea tva
  • Ultimul loc în privinţa ateilor(asta e foarte bine)

Primul loc

  • Primul loc la accidente rutiere(conducere preventivă, nema, ne băgăm ca boii şi suntem toţi tari în gură până în primul stâlp)
  • Cea mai scăzută rată a obezităţii(normal, dacă unii la sate n-au nici măcar o pâine în gură)

Avem unele din cele mai faine locuri din Europa şi poate din lume, după care alţii bălesc din poze, peisaje, munţi, oameni frumoşi şi tradiţii care dăinuesc peste veacuri, dar anumiţi indivizi se folosesc inteligent de optica proastă a unora dintre locuitori pentru a îngropa în dizgraţie toate aceste lucruri frumoase.

În fiecare ţară există scursuri şi oameni faini. Ideea este pe care vrei să îi cauţi când faci un research. În România îi găseşti mai greu pe cei care ar putea ridica ştacheta statisticii, dar există.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *