Românul s-a născut justiţiar #2

Circulă de ceva zile un filmuleţ mai vechi, pe facebook, cu o doamnă ce e luată pe braţe, în cătuşe, şi dusă în maşina de poliţie. Din seria, fac teatru şi aşa poate, poate mă salvează careva. Scap fără amendă şi îi mai şi murdăresc pe sticleţii ăştia cu rahat în online.

Acelaşi script parcă tras indigo cu o altă fază foarte asemănătoare tot de anul acesta. Urlete, ţipete, – 3, 4 poliţai ce au tăbărât pe femeie că la cât e de atletă ar lua-o la fugă.. nişte bătrânei frustraţi ce se bagă şi ei în scenetă cu japca strigând din fundul sufletului că nu aşa se procedează, că fac abuz. Li se explică că acea doamna a fost surprinsă că trecea strada prin loc nepermis şi a refuzat să se legitimeze, drept pentru care este dusă la secţie. Dar omuleţii nu înţeleg şi pozează în continuare în justiţiari de carton.

Ce nu înţeleg eu este faptul că toţi oamenii ăştia ştiu că au greşit, dar din cauza orgoliului lor nu pleacă capul să spună “Da, am călcat pe bec, îmi asum”. La fel şi cu acele persoane ce sunt prinse pe picior greşit în trafic, îşi scot şlapul şi se apucă să îl filmeze pe poliţist, crezând că îl intimidează. Ei ştiu că au public dornic de aceste scandaluri, aşa că fac şi pe dracu-n patru pentru a scăpă.

*Turma de pe facebuci a reacţionat prompt:

justitiar1justitiar2

 

 

 

Clipul e de prin 2015, dar încă mai face valuri.

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *