Samsung Galaxy S7, cel mai bun Android din România?

galaxy-s7

Deşi este una din ţările care are acces la ultimele modele de smartphone-uri, nu e un secret că atunci când vine vorba de cumpărat un telefon nou, românii se axeaza pe doua branduri: Apple şi Samsung.

Compania Americană urmează să îşi lanseze noul model, iPhone 7, în toamna acestui an, dar până atunci, ne vom concentra pe noul Samsung Galaxy S7, lansat de producătorul Sud-Correan pe 21 Februarie, la Barcelona, în cadrul Mobile World Congress.

Putem spune fara ezitare că este unul dintre cele mai aşteptate telefoane ale anului, poate chiar cel mai aşteptat, şi, după ce am avut suficient timp pentru a-l examina, este clar că cei de la Samsung au făcut din nou o treabă excelentă. Da, din nou, pentru că modelul anterior, Galaxy S6, a fost de asemenea unul foarte reuşit. Având în vedere acest aspect, nu am fost surprinşi când zvonurile conform cărora Samsung urma să nu schimbe foarte mult designul lui Galaxy S7 au început să circule.

Practic, Samsung a mers pe acelaşi principiu pe care au mers şi cei de la HTC când au conceput modelul One M9: se ia un model de success – One M8, în cazul producătorului Taiwanez – şi se îmbunătăţeşte. Ok, celor de la HTC nu le-a ieşit, dar asta este alta poveste. Să revenim la Galaxy S7…

Design

Telefonul continua linia inceputa de Galaxy S6, măsurând doar 7.9 mm în grosime şi cântărind 152 g. Ambele feţe ale telefonului sunt acoperite de Gorilla Glass 4, spatele amintindu-ne de Galaxy Note 5. Samsung a optat pentru acest design pentru panoul anterior pentru că nu puţini au fost cei care spuneau ca S6 aluneca foarte uşor din mână, pe când Note 5 este mult mai uşor de ţinut, în ciuda ecranului mare.

Alt aspect foarte important este certificarea IP68 a telefonului, care îl face rezistent la apă (nu mai mult de 30 de minute şi la o adâncime nu mai mare de 1.5 m). Desigur, asta nu înseamna ca puteţi să faceţi poze sub apa cu un Samsung Galaxy S7, deoarece aceasta caracteristică este gândită pentru a fi utilă în momente de urgenţă, când telefonul este scăpat în apa sau când trebuie să vorbiţi pe timp de ploaie. Totuşi, este de notat faptul că Samsung nu a mai utilizat acele flapsuri prezente la Galaxy S5, folosind de această dată un strat protector care păstrează porturile în siguranţă la contactul cu apa.

Butonul Home a fost pastrat, fiind deja o caracteristica a telefoanelor Samsung, şi incorporează cititorul de amprentă, care aproape că a devenit un standard pentru telefoanele de top.

În continuare, alt element important ce ţine de design şi trebuie menţionat este camera. Unul din marele minusuri ale lui S6 era camera principală care ieşea în relief, împiedicând telefonul să stea perfect pe o suprafaţă plană. Samsung a rezolvat aceasta problemă. Nu, spatele telefonului nu este perfect plan, dar camera iese mult mai puţin în afara, ceea ce este un mare plus de data aceasta.

Display

Cei de la Samsung erau conştienţi că trecerea la un ecran mai mare era o mişcare destul de riscantă pentru o companie care vrea să domine piaţa. Aici, Nexus 6, facut de Motorola, este exemplul perfect de cum un telefon foarte bun poate fi prost primit din cauză că e prea mare.

Display-ul folosit de Samsung Galaxy S7 este unul de tip Super AMOLED, măsurând 5.1 inci şi având o rezoluţie de 1440 x 2560 pixeli, densitatea fiind de aproximativ 577 pixeli per inch.

Hardware

După cum era de aşteptat, Samsung Galaxy S7 este disponibil în doua variante, în ceea ce priveşte procesorul, în funcţie de piaţă. Mai exact, vorbim despre un model echipat cu modelul de top al celor de la Qualcomm, Snapdragon 820, într-o configuraţie cu 4 nuclee Kryo, două rulând la 2.15 GHz şi două la 1.6 GHz, pentru task-uri mai puţin solicitante.

Al doilea model este echipat cu procesorul dezvoltat chiar de Samsung, Exynos 8890, cu 8 nuclee, 4 Mongoos cu o frecvenţă de 2.6 GHz şi 4 Cortex-A53 cu o frecvenţă de 1.6 GHz.

Procesorul este ajutat de 4 GB of RAM, în timp ce capacitatea de stocare poate fi de 32 sau 64 GB. Desigur, avand in vedere ca Galaxy S7 marchează întoarcerea slotului pentru cardul de memorie microSD, capacitatea totala de stocare poate fi crescută cu pana la 200 GB, ceea ce este un nou mare plus pentru vârful de gama al producatorului Sud-Coreean.

Camera

Dupa cum spuneam mai devreme, camera folosită de Galaxy S7 a suferit schimbari, în comparaţie cu cea de pe S6, dar acestea nu au fost doar de ordin estetic, ci şi tehnic. Senzorul de 16 MP a fost înlocuit cu unul de 12, iar acesta nu este deloc un lucru rău!

Chiar daca numarul megapixelilor este mai mic, senzorul în sine este mai mare, reuşind să capteze mai multă lumină, rezultând imagini mult mai bune, inclusive in condiţii slabe de iluminare. Camera este ajutată de funcţii de phase detection autofocus, stabilizare optica a imaginii şi un flash cu LED. Este capabilă să filmeze inclusiv la rezoluţie 4K, pentru cei care vor sa scoată totul de la acest telefon.

Sistem de operare

Nicio surpriza din acest punct de vedere. Samsung Galaxy S7 rulează ultima versiune de Android, 6.0 Marshmallow, dar customizat cu interfaţa producătorului, TouchWiz. Surprinzător, aceasta arata din ce în ce mai bine şi are mult mai puţine aplicaţii pre-instalate faţă de modelele anterioare. Şi da, în continuare am prefera Android stock, dar Samsung se îndreaptă totuşi în direcţia corectă.

Bateria

Poate unul dintre cele mai importante aspecte care sunt luate în considerare atunci cand vine momentul achiziţionării unui telefon nou este capacitatea bateriei. Samsung a reuşit să ne surprindă plăcut, echipând telefonul cu un accumulator cu o capacitate de 3000 mAh, mult mai mare decât cel de pe Galaxy S6.

Datorită tehnologiei Quick Charge 2.0, telefonul poate fi incărcat până la 60% în doar 30 de minute, ceea ce poate fi extrem de util pentru cei aflaşi mereu în grabă.

Galaxy s7 în România

Mai mult ca sigur, Samsung Galaxy S7 va fi un success pe piaţa din Romania, cel mai probabil depăşind majoritatea telefoanelor de top în ceea ce priveşte vânzările. Şi asta se va întâmpla în ciuda preţului destul de ridicat, utilizatorii din tara noastră conştientizând că într-un final, investiţia nu se face doar într-un telefon, ci într-un device complex şi performant, care poate inlocui cu success o camera foto, un MP3 player sau chiar un laptop.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *