Scenariul sumbru în care şobolanii scapă

Această destabilizare a ţării din ultima săptămână prin oug-ul 13 dat în noaptea de marţi nu e decât o manevră a unor băieţi isteţi de a-şi scăpa pielea cu orice preţ.

Toate protestele şi aparaţiile prin presa occidentală ne-au arătat că ne-am unit ca popor şi ca generaţii. Dar vârful cred că a fost atins deja duminică, mai mult de atât nu va mai fi, iar cei ce au înţepat codul penal anticipau lucrurile acestea.

dragnea-700

Nu vor renunţa nici când totul va fi negru în jurul lor pentru că s-au prins de cum să rupă ţara în două. Să o divizeze astfel încât oamenii să se concentreze pe celălalt grup de protestatari şi să nu observe că monstrul adevărat trece printre ei şi tot avansează, pe când toţi stau şi se bat orbeşte între ei.

Domnul Dragnea, domnul prim ministru, ministrul justiţiei şi Tărpiceanu vor merge până la capăt cu planul acesta de a-şi scăpa semenii de dosare penale şi de viitoare condamnări. Ei aşează(obligatoriu) în aceste luni covorul roşu către un tărâm în care totul e posibil să fie furat şi nimic şi nimeni nu îi va mai putea opri. Îşi asumă rolul de deschizător de drumuri şi cu preţul funcţiei lor deoarece se joacă cu viitorul a multor persoane “importante”. În ultima săptămână s-au bazat pe stilul “loveşte şi fugi”, doar că ei n-au dat lovitura decisivă încă, prin care vor scoate din rădăcini şi ultimele instituţii ce le-ar putea sta în cale.

Se vor umfla în pene că au făcut exact ceea ce a cerut strada. Viclenii au abrogat oug 13 prin 14 DAR injectând în ea elemente dovedite a fi neconstiuţionale în trecut. Cu premeditare au trimis-o spre parlament din start picată, cei de acolo o vor respinge pentru că aşa e programul şi automat 13 intră în vigoare. Toată structura e atât de bine făcută încât orice cale de scăpare a fost luată în considerare şi blocată cu 2, 3 mişcări în faţă.

Când vor trece zilele, ordonanţele se vor introduce una pe cealaltă prin eliminare până când se va ajunge la adevăratele modificări, iar proiectul lor va fi dus la sfârşit, naţiunea va mai mârâi puţin, dar îi va trece cu timpul aşa cum i-a trecut de 27 de ani încoace, şi se va duce la coteţ cu capul plecat. Va înghiţi de data asta cu multă amărăciune toate circumstanţele, dar o va face. Iar pe viitor nu va mai avea nicio speranţă la ceva mai bun astfel intrând într-o letargie totală.

Probabil la nivel înalt vor avea loc nişte schimbări de piese prin înlocuirea lui Dragnea şi eventual a ministrului justiţiei pentru a mai calma de tot spiritele, iar în psd preşedinte va fi o femeie, probabil Firea. Cu aceleaşi planuri concepute de cei din spatele său şi la fel de încrezătoare ca şi predecesorii săi. Ei se vor preface că guvernează responsabil în continuare şi totul va decurge ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Mustăciosul se va retrage în lauri şi cu statui ridicate în cinstea eroismului său.

Este un scenariu tragic a tot ce s-ar putea întâmpla şi cât se poate de realist, dar nu înseamnă că trebuie să ne şi complacem cu el. Strada încă este o armă utilă în faţa lor, folosită calumea poate schimba cursul pe care pare că îl ia această ţară. O luptă continuă a noastră şi mai ales a lor. Principala chestie este că noi ne luptăm şi cu ei şi cu o parte a României în acelaşi timp.

**-**Dacă vor continua să apese pedala până-n fund şi nu vor lua în seama ce anume cer atâţia oameni în strada, protestele vor fi tot mai mari şi la un moment dat vor da în clocot. Tind totuşi să cred că în aceşti aproape 30 de ani poporul a cunoscut şi raza caldă a lucrurilor cât de cât bine făcute şi s-ar lupta pentru a nu mai ajunge înapoi în obscuritatea de altă dată.

Leave a Reply