Sfarsitul lumii sau o alta cacealma ?

Se zice ca ar mai fi cateva zile pana cand dupa calendarul Mayas se anunta sfarsitul, asta daca cineva mai crede in calendar.

Sfarsitul Lumii este un subiect confuz. Unii spun ca o sa fim atrasi de catre o gaura neagra, unii spun ca Pamantul va fi lovit de un asteroid, altii spun ca zeii antici se vor intoarce si vor consuma totul in furia lor.

Personal nu cred ca sfirsitul lumii va fi in 2012, insa nu este exclus sa mai avem diverse cataclisme sau evenimente neprevazute pana si dupa 2012 care vor sfarsi tragic vieti omenesti. Intrebarea a fost pusa legandu-se de anumite preziceri si am votat cu NU pe oriunde s-a pus aceasta problema. Nu cred in preziceri si nici in calculele pe termen lung. Totul se modifica in timp, nu cred ca se pot face calcule si estimari exacte proiectate in viitorul indepartat, desi uneori nu este exclus ca neprevazutul sa coincida sau sa fie legat de anumite preziceri.

Vorbind de mayasii din trecut, au fost renumiti pentru ritualele lor sangeroase cum ar fi  purificarea sau exorcismul care a fost unul din ritualurile care se realiza la fiecare inceput de ceremonie, alungandu-se in acest fel spiritele rele. Si ritualurile de „curgere de sange” la care participau fetele inalte din societatea mayasa erau considerate o forma de purificare.

In linii mari putem gasii explicatii/motive la orice daca vrem, suntem foarte buni in a face legaturi si asocieri, dar rezultatul nu este intodeauna unul real. De cele mai multe ori in spatele acestor asocieri stau milioane de dolari si oameni care vor doar sa profite de naivitatea celor din jur.

Latest Comments

  1. STFViata December 4, 2012

Leave a Reply