Share-urile umanitare

Traim in secolul vitezei. Intr-o lume in care orice mesaj ajunge public unui numar mare de persoane intr-un timp foarte scurt. Daca acel mesaj mai e si umanitar e si mai bine pentru ca va ajunge viral.

Prin retrimiterea acelor posturi risca sa favorizeze un caz care nu e nici de cum cel adevarat. Iar asa 1 din 20 de oameni tot se gaseste sa trimita o suma de bani catre contul destinat donatiilor pentru cel suferind. Un cont care a fost facut doar pentru a pacali lumea.

Asa a fost si cu un anunt recent de pe Facebook despre o fetita de 6 luni cu probleme grave medicale, cancer la ochi. Vine un jeg de om sa copieze un nume, o poza cu un cont pentru transfer de bani in care au cazut multi fraieri din cauza ratatilor care au dat share la un mesaj fals.

Ioana Gageanu1

De aceea informatia trebuie verificata de doua ori inainte de a fi retrimisa sau postata pe cine stie unde. Si de o suta de ori inainte sa fie trimisi niste bani in contul respectiv. Adica sa fie sunati cei care se ocupa cu strangerea donatiile, verificarea povestii s.a.m.d.

Vreau sa subliniez faptul ca toti sunt extrem de sufletisti in momentul in care sunt cu mouse-ul in mana, dar cand vad un om nevoias pe strada devin agresivi si aroganti.

via 1

Latest Comments

  1. Alina March 31, 2013
  2. Doina April 2, 2013
  3. Bogdan April 3, 2013
  4. ionika April 17, 2013

Leave a Reply