Totuşi, România a ales ceva ce o reprezintă

Printr-o campanie bine structurată axată pe ideea de “românii au drepturi şi trebuie să primească” domnul ăsta mustăcios şi trupa lui au jucat cartea în cel mai bun mod posibil la aceste alegeri parlamentare. Foloseşte discursuri în care introduce inteligent “românii merită”, iar lucrurile acelea se întipăresc în minte astfel că ai impresia că ăla ţine cu persoana ta. Iar cel mai bun punct al lui a fost să nu se atingă deloc de tabăra din globul facebook, nici să o denigreze, dar nici să încerce să îi schimbe direcţia, îşi consuma energia şi oricum n-avea câştig de cauză. S-au prins că publicul lor ţintă nu era ăla. Şi a mai înţeles şi că nu are rost să îşi pună mintea cu cei nehotărâţi ce nici nu vor veni să voteze.

Dacian Cioloş, usr şi aghiotanţii au mers pe ideea de elitism politic prin care ei se prezentau direct ori indirect drept nişte zei, măicuţe salvatoare şi emanau un fel de aroganţă din punctul de vedere al clasei de mijloc-jos. E ca şi cum merge băiatul de oraş la sat, iar cei de acolo îşi conturează deja că e un şmecheraş ce a venit să le dea lor lecţii. Aici au pierdut puncte importante, în loc să joace cartea i-au dat foc. Consider că dacă se apropiau mai mult de acei oameni şi dacă puteau să interacţioneze puţin cu ei aveau poate mai mult de câştigat.

Din păcate sau din fericire, dincolo de toate acuzaţiile cum că s-a furat ş.a.m.d, asta este realitatea, asta s-a votat. Majoritatea din cei ce au votat au dat cu ştampila în masă şi au zis că îl vor pe băiatu’ descurcăreţ şi bazat, nu pe cel simplu, bun şi prostuţ. Cealaltă parte a populaţiei a preferat să stea pe modul netflix and chill, dar vor realiza mai târziu că n-a fost cea mai înţeleaptă decizie.

Văzusem un text interesant a lui mantzy ce ilustrează destul de bine ce s-a întâmplat.

La cei 27 de anișori de libertate neîmpliniți, România e cam proastă și cam curvă. E ca o elevă de liceu nici prea-prea, nici foarte-foarte, care pune botul la vrăjeala băieților răi care chiulesc, se dau cu bemveurile, scuipă pe jos, peste mucurile de țigară, fură de prin magazine și fac bișniță.

Ce să-i faci? Nu poți să te superi foarte tare pe ea, că atâta o duce capul. Dragnea e hoțul șmecher și abil, golanul cu dinții stricați de la fumat (dar cu mustață sexoasă), iar Cioloș e tocilarul cu coșuri care e băiat bun așa, simpatic, de treabă, România se înțelege destul de ok cu el, îi mai dă ghiozdanul să i-l care și d-astea, poate-l mai lasă s-o și pipăie pe ici-colea, dar în mod clar n-o gâdilă unde trebuie și nu l-ar lăsa s-o aibă, vedeți voi, pe toată.

România ne-a reconfirmat astăzi că e îndrăgostită de PSD iremediabil și că nu-i pasă ce spune lumea despre relația lor. Îi plac hoții, nu premianții.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *