Transferul unui domeniu

Ieri trebuia să termin toate formalităţile cu privire la transferarea unui domeniu de la Mydomain.com la Namecheap.com. L-am deblocat, am editat datele de contact, am trimis codul de EPP pe mail ca mai apoi să îl ataşez la cererea de transfer. Mă gândeam că totul va fi bine că doar am mai transferat domenii aşa şi n-au avut nici o problemă. Trec vreo 4 ore şi văd un mail suspect pe care scrie “Transfer cancelled”. Intru în el şi văd cu stupoare că oamenii de la Namecheap nu au putut intra în datele din whois ale domeniului să poată trimite confirmarea pe mail-ul administratorului. În nici două minute intru pe live support cu cei din Namecheap. Îmi explică care e situaţia şi că ei nu pot face nimic că Mydomain.com le blocheaza ip-ul când acceseaza datele domeniului. Foarte de treabă mai trimit ei o cerere de transfer să vedem dacă şi aia are aceeaşi soartă. Aşteptăm 20 de minute, problema se repetă. Pâna când azi pe la ora 5, respectiv 10AM la ei, au trimis un ticket către ceva departament mai “greu” din compania lor care ia atitudine am inteles în cazuri de genul. Acum am primit mail-ul de confirmare, iar domeniul e în curs de transfer. Pe mâine ar trebui să fie în Namecheap.

Am vrut să îl mut deoarece era cumpărat printr-o firmă din România, iar prelungirea pe încă un an era 9e + vreo 7 pe whois guard. Aşa că e mult mai bine mutat la ăştia şi în plus are şi Whois Guard gratis în primul an.

În ticket-ul pe care l-am trimis la Mydomain prin care am cerut să se facă publice contactele adminului nu mi s-a răspuns de două zile. Azi la ora 11 s-au trezit să îmi recomande să prelungesc domeniul la ei că expira în 2 septembrie şi ar fi mai bine aşa. Adică să le dau 9euro şi pot să plec. MUIE.

Din experienţa asta am învaţat să nu mai aştept până în ultima săptămână cu prelungirea.

 

Latest Comments

  1. Paul August 29, 2012
  2. Yamasha August 29, 2012

Leave a Reply