Viata fara Facebook

Sunt curios ce parere ati avea daca s-ar anunta ca se inchide maine Facebook-ul pe vecie. Scurt, isi iau jucariile, banii si pleaca. Toate conturile ar ramane inchise si pozele pastrate acolo.

Pentru mine personal nu ar avea mare impact asupra vietii mele pentru ca nu intru foarte des si chiar si atunci cand intru, intru pentru a posta un link ce merita vazut sau imi fac reclama la ceva site.

Ca sa va fac o idee despre cati folosesc aceasta platforma sa urmarim niste statistici pentru anul 2012:

  • Un miliard de useri pana in luna octombrie 2012.
  • Aproximativ 81% din userii activi sunt din afara USA si Canada.
  • 552 de milioane sunt activi zilnic potrivit unui sondaj din iunie 2012.
  • 600 de milioane care folosesc aplicatia Facebook pe telefon sunt activi lunar.

Facebook nu se va inchide cum nici hi5-ul nu s-a inchis. Doar va lua apa si se va scufunda singur singurel. In cativa ani se vor gasi si alte retele de socializare care vor aparea cu ceva nou si inovativ care o sa atraga publicul. Daca stam si ne gandim asa a fost si cu povestea hi5. Prin 2008 nu prea stia lumea de Facebook, insa o data cu modulul “like” i-a atras pe toti.

Ce vreau sa subliniez e ca nu merita sa fiti dependenti de un site ca practic asta si e. E destul ca ei scot milioane de dolari de pe seama noastra, nu are rost sa ne stricam si sanatatea sau sa ne pierdem capul “like-uind” poze toata ziua.

 

15 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *