Viata fara vise

Atunci cand renunti la a mai visa inseamna ca te multumesti cu ce ai si nu aspiri la mai mult. Plutesti prin viata facand aceleasi lucruri zi de zi, luna de luna. Aceasta este definitia unui om plictisitor, fara pofta de ceva nou, pe langa care nu ai vrea sa iti petreci timpul.

Visele pe de-o parte sunt facute sa ne mai rupa de realitate si sa nu ne lase sa traim viata prin ochii altora. Ne permite sa o conturam exact asa cum ne dorim noi. Acolo se aprinde scanteia. Mai apoi tine doar de noi daca va deveni o flacara sau se va stinge.

A tinde spre perfectiune e firesc pentru cei care au inteles rostul omului pentru umanitate. Asta inseamna a progresa, iar evolutia continua…Important e sa isi cunoasca fiecare posibilitatile in momentul respectiv, sa fie constient catre ce tinde, si sa nu omita limitele proprii, pe care nu le poate depasi , sau sa nu se puna singur in situatii inacceptabile. Sa-ti construiesti viata asa cum iti place e greu , e o arta, si e firesc sa iti doresti ceva mai bun .

Multi oameni gresesc atunci cand afirma ca a visa e o prostie si e doar pentru copii. Pentru ca visele nu se schimba, ele doar urmeaza imaginatia. Aceasta din urma, insa se modifica de la o etapa a vietii la alta. Cand am fost copii cu totii ne doream fie ca in ziua urmatoare sa mergem intr-un loc anume, fie sa ne intalnim cu o anumita persoana. Atunci o mare parte din sacrifiul care trebuia facut pentru ca visul sa se indeplineasca era facut de parinti. Noi trebuia doar sa inchidem ochii si sa ne imaginam. Insa ca si adult rolurile se schimba. Practic noi aprindem beculetul cu care trebuie sa ne plimbam prin fiecare camaruta intunecata pentru a afla daca in acel loc chiar e acel lucru pe care l-am visat. Noi suferim si traim toate momentele mai bune sau mai putin bune care ne sunt puse in calea indeplinirii dorintei/visului.

Cand depui un minim de efort sa iti inchipui ce se va intampla in viitor sunt destul de mari sansele sa se si intample. Exact ca atunci cand ne uitam la horoscop dimineata. Dupa ce citim acele randuri automat in creierul nostru se construieste conturul a ceea va avea sa se intample in acea zi. Nu facem nimic altceva decat sa traim in interiorul acelei forme.

Bineinteles ca nu e destul doar sa iti doresti ceva. Trebuie sa si muncesti putin ca sa il realizezi. Acolo cat sa se vada ca dorinta chiar exista.

 

Tags:,

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *